LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište VERN'

Dva hrvatska sveučilišta sudjeluju u organizaciji ovogodišnje ljetne škole u Indoneziji

Prošlogodišnje izdanje ljetne škole uključivalo je nekoliko programskih sesija održanih u prostorima VERN'a, a ove godine, uz VERN', organizaciju podržavaju i Fakultet političkih znanosti u Zagrebu te Sveučilište Lampung iz Indonezije.

Prošlogodišnje izdanje ljetne škole uključivalo je nekoliko programskih sesija održanih u prostorima VERN'a, a ove godine, uz VERN', organizaciju podržavaju i Fakultet političkih znanosti u Zagrebu te Sveučilište Lampung iz Indonezije.

Sveučilište VERN' nastavlja tradiciju suradnje s indonezijskim sveučilištima kroz zajedničku ljetnu školu, koja će se ove godine održati pod nazivom Reviewing digital transformation in a global socio-political context. Ova će se edukativna manifestacija održati od 21. do 25. listopada 2024. godine, na Sveučilištu Warmadewa u Indoneziji.

Tema ovogodišnje ljetne škole fokusirana je na digitalnu transformaciju u novom globalnom socio-političkom kontekstu, pružajući sudionicima priliku da istraže i razumiju kompleksnosti digitalnog razvoja u današnjem svijetu. Program ljetne škole obuhvatit će raznovrsne aktivnosti i predavanja koja će omogućiti studentima i akademicima iz Hrvatske i Indonezije razmjenu znanja i iskustava.

Tema ovogodišnje ljetne škole fokusira se na pitanja digitalne transformacije, nadograđujući raspravu koja je započela na prethodnoj ljetnoj školi. Iako digitalna transformacija donosi mnoge pozitivne aspekte, također donosi i složene izazove, uključujući promjene u organizaciji i strukturi poslovanja, utjecaj na radna mjesta i ravnotežu između privatnog i poslovnog života. Također se istražuje kako digitalna transformacija utječe na način učenja i stjecanja vještina, kao i pitanja privatnosti, sigurnosti, zaštite potrošača, mentalnog zdravlja i društvene polarizacije.

120 mladih iz Hrvatske, BiH, Srbije te Ukrajine osposobljava se na ljetnoj školi Crvenog križa



Razlozi za odabir ove teme uključuju raznoliki geografski sastav sudionika iz Indonezije, Hrvatske i drugih zemalja, što omogućava razmjenu iskustava i stajališta među različitim nacionalnostima i znanstvenim disciplinama. Sudionici će imati priliku iznijeti svoja razmišljanja o izazovima koje donosi digitalna transformacija.

Prošlogodišnje izdanje ljetne škole uključivalo je nekoliko programskih sesija održanih u prostorima VERN'a, a ove godine, uz VERN', organizaciju podržavaju i Fakultet političkih znanosti u Zagrebu te Sveučilište Lampung iz Indonezije. Ova ljetna škola predstavlja izvanrednu priliku za produbljivanje međunarodne suradnje i razumijevanja digitalne transformacije u globalnom kontekstu, istovremeno jačajući akademske veze između Hrvatske i Indonezije.

Odlična prilika za studente i istraživače iz područja humanističkih znanosti: prijavite se za ljetnu školu u Italiji!



Kako bi se poboljšalo ukupno iskustvo sudionika i omogućila optimalna participacija, ovogodišnja ljetna škola održat će se u hibridnom formatu, s posebnim naglaskom na sudjelovanje uživo. Struktura aktivnosti zajedničke ljetne škole bit će podijeljena u četiri aktivnosti tijekom pet radnih dana. Svaka aktivnost fokusirat će se na specifičnu temu koja je usklađena s glavnom temom događanja. Te aktivnosti uključuju međunarodni seminar, prezentaciju ljetne škole, zajedničke usluge i terensku nastavu, te završni događaj. 

Za više informacija, zainteresirani mogu pristupiti informacijskom paketu dostupnom na službenim stranicama VERN'a. Također, dodatne informacije mogu se dobiti kontaktiranjem dr. sc. Marije Slijepčević preko kontakata navedenih u dokumentu.
IZVOR: SVEUČILIŠTE VERN'
FOTO: SVEUČILIŠTE VERN'