LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
FESB Split

DUMP Days: Osmo izdanje besplatne IT konferencija za studente

Studenti će se moći okušati i u kratkim 1-na-1 razgovorima s poslodavcima te vidjeti iz prve ruke koja znanja i vještine su potrebni za pronaći posao u IT-ju. Bit će organizirana i nagradna igra s brojnim vrijednim nagradama.

Studenti će se moći okušati i u kratkim 1-na-1 razgovorima s poslodavcima te vidjeti iz prve ruke koja znanja i vještine su potrebni za pronaći posao u IT-ju. Bit će organizirana i nagradna igra s brojnim vrijednim nagradama.

Na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu će se u četvrtak, 23. svibnja i u petak, 24. svibnja 2024. godine održati osmo izdanje IT konferencije DUMP Days namijenjenu developerima, marketingašima, web dizajnerima te ljubiteljima poduzetništva. Riječ je o besplatnoj, dvodnevnoj IT konferenciji namijenjenoj studentima, koju organizira studentska DUMP Udruga mladih programera.

Bogat program sadrži niz predavanja, radionica i panel rasprava, a sve s ciljem upoznavanja s najnovijim tehnologijama, zanimanjima i mogućnostima koje nudi IT sektor. Konferenciju svake godine posjeti preko dvije tisuće mladih, a ove godine je pripremljeno četrnaest predavanja hrvatskih i svjetskih stručnjaka, od Daniele Jović koja će pričati o prvom hrvatskom satelitu, Daniela Ackermanna, uspješnog hrvatskog poduzetnika s pričama o (ne)uspjehu i zašto je ponekad dobro griješiti, do Nataše Davenport i njene priče kako je došla do Googlea.

Osim predavanja, konferencija nudi i šest raznovrsnih radionica te panel raspravu. Neke od radionicama će biti na temu umjetne inteligencije, pisanja životopisa i zaštite od hakerskih napada. Sudionici će imati priliku poslušati i dvije panel rasprave. Na prvoj panel raspravi će predstavnici tvrtki pričati o trenutnom stanju IT-a te kako se zaposliti u navedenom sektoru, dok će u druga biti marketinškog karaktera te će u njoj sudjelovati i poznati TikTok influencer Dario Marčac.

DUMP Days konferencija je savršena prilika za networking i upoznavanje vodećih IT tvrtki. Prisustvovati će dvadeset i sedam tvrtki uključujući Infobip, Ericsson i Solana Foundation. Studenti će se tako moći okušati i u kratkim jedan na jedan razgovorima s poslodavcima te vidjeti iz prve ruke koja znanja i vještine su potrebni za pronaći posao u IT-ju. Uz sve navedeno, moći će prošetati izložbenim prostorima tvrtki i vidjeti kako izgleda biti dio njihovih timova. Osim toga, ove godine po prvi put, u suradnji s hrvatskim startupom Daytonom, organizira se hackathon.

Za dodatnu zabavu i motivaciju, na drugom danu konferencije bit će organizirana nagradna igra s brojnim vrijednim nagradama poput televizora, pametnih satova i mehaničkih tipkovnica. Sudionici mogu osvojiti nagrade skeniranjem QR kodova nakon svakog predavanja, radionice ili posjete sponzorskom štandu.

Za više informacija o događaju i prijavama na konferenciju posjetite službenu web stranicu događaja. 

FOTO: DUMP DAYS