LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljetni upisni rok

Dubrovačko sveučilište ove godine bilježi porast u broju upisanih studenata

Broj upisanih studenata na Sveučilištu u Dubrovniku povećao se na gotovo svim studijima u odnosu na prošlu akademsku godinu.

Broj upisanih studenata na Sveučilištu u Dubrovniku povećao se na gotovo svim studijima u odnosu na prošlu akademsku godinu.

Završetkom ljetnih upisnih rokova Sveučilište u Dubrovniku bilježi povećanje broja upisanih studenata od oko 13%, a ukupno se ondje upisao 221 student.

– Broj upisanih studenata povećao se na gotovo svim studijima u odnosu na prošlu akademsku godinu. I ove se godine nastavio povećani interes za upis na pomorske studije: Nautika i Brodostrojarstvo, zatim stručni studij Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija te neke smjerove Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju. Već dugi niz godina dobro je popunjen i studij Mediji i kultura društva, a više studenata upisalo se i na novi studij Primijenjena ekologija mora. Pad broja upisanih studenata najveći je na stručnom studiju Sestrinstva.

Osim što bilježi povećanje u broju studenata, Sveučilište je ove godine uvršteno na međunarodne ljestvice akademske izvrnosti te ujedno završavaju projekt izgradnje Studentskog doma, a osim toga pokreću se i tri nova studija.
Vezano:

– Iznimno smo zadovoljni s ovim povećanjem broja upisanih studenata u prvom upisnom roku. Radujemo se i svim studentima koji će se upisati na Sveučilište u Dubrovniku u drugom (rujanskom) upisnom roku. 

FOTO: FLICKR