LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Govornička škola "Grgur Ninski"

Dubrovački studenti rade na svojim komunikacijskim i prezentacijskim vještinama

Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku organizirao je svoju prvu govorničku školu. Tijekom tri dana pedesetak je polaznika unaprijedilo svoje komunikacijske i prezentacijske vještine.

Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku organizirao je svoju prvu govorničku školu. Tijekom tri dana pedesetak je polaznika unaprijedilo svoje komunikacijske i prezentacijske vještine.

Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku organizirao je po prvi put Govorničku školu Grgur Ninski u suradnji sa ELSOM Split te osnivačima govorničke škole Ivo Škarić. Škola se održala od 4. do 6. ožujka na Kampusu Sveučilišta. Predavači su polaznicima približili teorijsko znanje javnog nastupa koje su kasnije i primijenili u praksi.

Moć govora, kvalitetne argumentacije i sposobnost izražavanja najvažnije su vještine koje bi svaki student po završetku studija trebao ponijeti u svijet. Stoga je Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku odlučio osnažiti komunikacijske i prezentacijske vještine studenata Sveučilišta. Javni nastup, retorika i kvalitetna argumentacija primarni su ciljevi samoga projekta i neophodan alat mladog čovjeka koji se želi nadograditi i osnažiti.

Priliku je iskoristilo pedestak studenata, uglavnom s dubrovačkog sveučilišta. Mentori škole bili su Davor Stanković i Gabrijela Kišićek, koji su mentorirali Govorničke škole Ivo Škarić te Katica Vidojević, sudionica govorničkih škola i profesorica hrvatskog jezika i književnosti

Tijekom prvog dana sudionike se upoznalo s osnovnom teorijom javnog nastupa kako bi ih se pripremilo za daljnje vježbe u praksi. Drugi dan polaznici škole podijelili su se u tri grupe te je svaka imala svoga voditelja mentora i zadanu temu. Izabrani pojedinci su uz pomoć svoje grupe sastavili govor i pripremili njegovo javno izlaganje. Treći dan izabrani pojedinci ispred ocjenjivačkog suda i mentora održali su svoj govor te su ih oni ocijenjivali. Svi sudionici dobili su certifikate za uspješan završetak govorničke škole.

FOTO: STUDENTSKI ZBOR SVEULILIŠTA U DUBROVNIKU