LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus u Hrvatskoj

Doznajemo od SC-a: studenti koji idu u karantenu boravili su u domovima

Sanacijski upravitelj Mirko Bošnjak odgovorio nam je koji studenti odlaze u smještaj namijenjen za studentsku karantenu.

Sanacijski upravitelj Mirko Bošnjak odgovorio nam je koji studenti odlaze u smještaj namijenjen za studentsku karantenu.

Danas je objavljena vijest da se u Dubravi priprema smještaj za studente koji će morati u karantenu te da je već njih sedam spremno za odlazak ondje. Obratili  smo se Studentskom centru u Zagrebu kako bismo doznali jesu li ti studenti prethodno boravili u zagrebačkim domovima.
Vezano: Dio paviljona priprema se za studentsku karantenu; već ih sedmero odlazi ondje
Zbog zaštite privatnosti više se ne navodi, primjerice, o kojim je školama riječ ako je neki od učenika zaražen, pa tako nismo dobili ni informaciju o tome u kojim su domovima boravili zaraženi studenti, no zagrebački SC potvrdio nam je da studenti uistinu jesu do sada bili smješteni u studentskim domovima:
– Spomenuti studenti su stanari studentskih domova te se radi o studentima iz međunarodne razmjene. Čim smo dobili informaciju od strane epidemiološke službe o njihovom statusu primijenili smo mjere privremene samoizolacije po naputku nadležnog epidemiologa. Odmah je kontaktiran Stožer civilne zaštite te se pronašlo rješenje za njihov smještaj izvan studentskog doma. Zadovoljene su sve epidemiološke mjere sukladno dokumentu HZJZ i MZO. – rekao nam je sanacijski upravitelj Mirko Bošnjak.
 
FOTO: UNSPLASH