LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kandidatura za predstavnika studenata

Dopunski izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku

Raspisana je odluka o izboru za studentskog predstavnika preddiplomskog sveučilišnog studija „Povijest Jadrana i Mediterana".

Raspisana je odluka o izboru za studentskog predstavnika preddiplomskog sveučilišnog studija „Povijest Jadrana i Mediterana".

Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku u siječnju 2018. godine donijela je novi Statut te tako propisala da se u Skupštini, osim dosadašnjih 18 predstavnika (tri sa svakog sveučilišnog odjela) također bira i po jedan studentski predstavnik za preddiplomski sveučilišni studij „Povijest Jadrana i Mediterana".

Redoviti izbori za Skupštinu provedeni su 30. studenog 2017. godine, prije donošenja novog Statuta, što je rezultiralo raspisivanjem dopunskih izbora za predstavnika spomenutog studija. Dopunski izbori održat će se u sveučilišnoj zgradi (Branitelja Dubrovnika 41) u ponedjeljak, 5. ožujka 2018. između 8 i 20 sati. Rokovi za provedbu pojedinih izbornih radnji počinju od 1. veljače 2018. godine

Kandidirati se može bilo koji redoviti student/ica preddiplomskog studija „Povijest Jadrana i Mediterana" kojeg/u predloži najmanje troje studenata s popisa birača navedenog studija. Kandidature se mogu podnijeti Izbornom povjerenstvu Rektorata Sveučilišta u Dubrovniku (Branitelja Dubrovnika 29) do srijede, 24. veljače 2018. godine. Prijave se podnose u pisanom obliku ispunjavanjem obrasca koji se može preuzeti u Tajništvu studija „Povijest Jadrana i Mediterana" te se uz kandidaturu mora priložiti životopis kandidata.

Za provedbu izbora zaduženo je Izborno povjerenstvo koje je imenovao rektor na prijedlog Studentskog zbora i Senata. Izborno povjerenstvo utvrđuje popis birača, određuje biračka mjesta, brine o pripremi i provedbi izbora, imenuje biračke odbore te nadzire njihov rad, utvrđuje je li kandidatska lista sastavljena u skladu s odredbama zakona i Pravilnika o provedbi izbora za Skupštinu Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku, ali i utvrđuje i objavljuje rezultate izbora.

FOTO: SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU