LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Brucoši

Donosimo popis 10 najpoželjnijih studijskih programa u sljedećoj akademskoj godini!

Popis najpoželjnijih studija odnosi se na one studijske programe koji su imali najveći broj prvih prijava u odnosu na upisnu kvotu, a sastavila ga je Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

Popis najpoželjnijih studija odnosi se na one studijske programe koji su imali najveći broj prvih prijava u odnosu na upisnu kvotu, a sastavila ga je Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje objavila je popis prvih 10 studija prema omjeru prvih izbora i kvote za upis u prvu godinu preddiplomskog studija u akademskoj godini 2020/2021.

Prva je na popisu Logopedija na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu, koja ima kvotu do 80 mjesta, a prijavilo ju je 414 maturanata kao prvi izbor. Zatim slijedi studij Radiološke tehnologije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, čija je upisna kvota 40 mjesta, a broj je prvih prijava 196. Treći je na popisu studij Psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagreb, koji je kao prvi izbor prijavilo 370 maturanata, a prima se njih 76.

Nakon Psihologije slijedi studij Kriminalistike na Visokoj policijskoj školi, koji je prijavilo 136 osoba, a prima se 30 studenata. Studij Fizioterapije na Odjelu zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu prijavilo je 55 osoba, a prima ih se svega 13.

Slijedi Medicinsko-laboratorijska dijagnostika s upisnom kvotom od 40 mjesta, koju je prijavilo 166 osoba, a osmi je studij Izobrazba trenera; smjer: Kondicijska priprema sportaša na zagrebačkom KIF-u, koji prima 20 studenata, dok ga je 81 osoba prijavila kao prvi izbor.

Predzadnji je na popisu studij Animirani film i novi mediji na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, koji prima 16 studenata i kao prvi izbor odabralo ga je 63 ljudi, dok je deseti studij Psihologije na riječkom Filozofskom fakultetu koji će sljedeće akademske godine moći upisati 42 studenta, a kao prvi izbor odabrale su ga 164 osobe.
FOTO: PIXABAY