LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natjecanje za mlade dizajnere

Domaći proizvođač namještaja poziva na YOUNG BALKAN DESIGNERS: Here and Now

Pruža jedinstvenu priliku mladim balkanskim dizajnerima da se pridruže Nuncu u njegovoj misiji reinterpretacije bogate kulturne tradicije regije i njezinog prenošenja u inovativne i prepoznatljive proizvode suvremenog dizajna.

Pruža jedinstvenu priliku mladim balkanskim dizajnerima da se pridruže Nuncu u njegovoj misiji reinterpretacije bogate kulturne tradicije regije i njezinog prenošenja u inovativne i prepoznatljive proizvode suvremenog dizajna.

Beogradska kulturna udruga Mikser i proizvođač namještaja Nunc iz Slavonije, stvaraju posebno izdanje natjecanja za mlade dizajnere s Balkana. Pružaju jedinstvenu priliku mladim balkanskim dizajnerima da se pridruže Nuncu u njegovoj misiji reinterpretacije bogate kulturne tradicije regije i njezinog prenošenja u inovativne i prepoznatljive proizvode suvremenog dizajna.


Od dizajna do stvarnog proizvoda

 

Nunc, koji je debitirao na međunarodnoj dizajnerskoj sceni 2019. godine na sajmu namještaja u njemačkom Kölnu, nastavlja rasti i osvajati međunarodna tržišta. Njihov duhovit i osvježavajući pristup dizajniranju svakodnevnih predmeta proizlazi iz suradnje s perspektivnim dizajnerima iz cijele regije. Mnogi od tih dizajnera svoje su karijere započeli preko platforme Young Balkan Designers, kako na regionalnoj, tako i na međunarodnoj sceni.

Žiri će odabrati najinspirativnije radove koji će biti izloženi na izložbi YBD for Nunc tijekom Beogradskog međunarodnog sajma namještaja. Nakon toga, Nuncov tim za razvoj proizvoda će odabrati projekte koji će se dalje razvijati i pretvarati u stvarne proizvode pod brendom Nunc. Ti proizvodi bit će izloženi na prestižnom Međunarodnom sajmu namještaja u Milanu.

Mlade se dizajnere potiče da istraže nove mogućnosti i svrhe namještaja i prostora koji se nalaze između i preklapaju različite svakodnevne sfere: kuća, radno mjesto, škola, javni prostori, rekreacija, intimni i zajednički prostori, urbano i ruralno okruženje. Projekti koje predstave trebali bi imati sposobnost pružanja višestrukih funkcija i doživljaja svojim korisnicima.

Prijaviti se možete do 27. rujna, preko poveznice.

Više informacija možete pročitati ovdje.

FOTO: YBD.MIKSER.RS