LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu i Grad Split

Dogovorena suradnja koja će studentima omogućiti stjecanje praktičnoga znanja

Detaljni plan bit će definiran najkasnije do početka akademske godine, a ova će suradnja omogućiti studentima stjecanje praktičnoga znanja.

Detaljni plan bit će definiran najkasnije do početka akademske godine, a ova će suradnja omogućiti studentima stjecanje praktičnoga znanja.

Grad Split i Sveučilište u Splitu u ponedjeljak 3. kolovoza potpisali su ugovor kojim je dogovorena poslovna suradnja u dijelu znanosti i visokog obrazovanja.

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelović time su dogovorili da je Grad Split nastavna baza Sveučilišta, odnosno da će se za studente organizirati izvođenje stručne prakse kako bi studenti stekli konkretna praktična znanja i vještine.

Detaljna realizacija ove suradnje bit će definirana najkasnije do početka akademske godine.

U tu će svrhu Grad Split imenovati stručne osobe, odnosno mentore, koji će studente educirati u sferi praktičnoga rada te pratiti njihov napredak, kao i ocjenjivati uspješnost, dok će Sveučilište kontinuirano usavršavati mentore.

Rektor Sveučilišta rekao je kako će studenti obavljati dio ljetne prakse na radnim mjestima Grada te će na tim pozicijama biti važna kvaliteta izvođenja posla. Istaknuo je i kako je Grad Split među prvim lokalnim zajednicama koje su potpisale takvu suradnju.

-Grad prepoznaje važnost suradnje sa Sveučilištem, a problematika kojom se bave stručnjaci iz Grada Splita toliko je kompleksna da će stručnu praksu moći obavljati studenti gotovo svih sastavnica Sveučilišta u Splitu. Na ovakav način omogućit ćemo studentima da svoje teoretsko znanje suoče s praktičnim i operativnim poslovanjem, ali i kompleksnim izazovima gradske administracije i vjerujem da će im to iskustvo biti dragocjeno, rekao je gradonačelnik Baldasar.

FOTO: KASTELA.HR