LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska udruga STEP

Dođite na predavanje i raspravu o sukobu znanosti i vjere

Ideja sukoba znanosti i vjere koja je u srži današnje zapadne civilizacije opet je izašla na svjetlo dana, kao i svaki put kad se dogodi susret ovih dviju disciplina u javnosti.

Ideja sukoba znanosti i vjere koja je u srži današnje zapadne civilizacije opet je izašla na svjetlo dana, kao i svaki put kad se dogodi susret ovih dviju disciplina u javnosti.

Studentska udruga STEP u suradnji sa sveučilišnim studijem Protestantska teologija u utorak 22. ožujka u 18 sati organizira predavanje i diskusiju na temu Rat sjena – Svjetonazorska pozadina suvremenog sukoba znanosti i vjere u medijima i javnom životu.

Razlog organiziranja predavanja ovakve tematike leži u nedavnoj izjavi aktualnog ministra obrazovanja, znanosti i sporta Predraga Šustara o mogućnosti Boga kao stvoritelja iz pozicije znanstvenika. Ta izjava pokrenula je snažnu reakciju protesta. Ideja sukoba znanosti i vjere koja je u srži današnje zapadne civilizacije opet je izašla na svjetlo dana, kao i svaki put kad se dogodi susret ovih dviju disciplina u javnosti.

U tim slučajevima često dolazi do kategoričkog opredjeljenja za jednu od dviju strana. Koliko je taj format koristan? Koliko je sukob stvaran? Koje su naše opcije kao laičkih promatrača ili sudionika u ovom sukobu? Odakle proizlazi strast i neumoljivost sukobljenih strana? Ovim pitanjima će se baviti u interaktivnom izlaganju i potonjoj raspravi pod nazivom Rat sjena.

Izlagač Roko Kerovec, profesor povijesti, diplomirani kroatolog, publicist i teolog, dugi niz godina bavi se temama medijske kulture, javne artikulacije vjerskog identiteta u sekularnom društvu. Osim stručnih i popularno-znanstvenih radova objavljenih na ovu temu, bavi se i organizacijom debata, okruglih stolova, predavanja i panel-diskusija na zagrebačkom sveučilištu.

Predavanje će biti održano u prostorima bivše Muzičke akademije, između FFZG-a i FSB-a (Ivana Lučića 5-6).

FOTO: STUDENTSKA UDRUGA STEP