LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svečana dodjela

Dodijeljene stipendije Sveučilišta u Zagrebu

„Stipendija će mi omogućiti daljnje ulaganje u sebe te je velika motivacija za daljnji rad,“ rekao je Brian Joseph Piplica, višegodišnji dobitnik stipendije.

„Stipendija će mi omogućiti daljnje ulaganje u sebe te je velika motivacija za daljnji rad,“ rekao je Brian Joseph Piplica, višegodišnji dobitnik stipendije.

U svečanoj dvorani Regionalnoga centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe – SEECEL u četvrtak 25.siječnja 2024., održana je svečanost dodjele stipendija Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu  2023./2024.

Ukupno je dodijeljeno 520 stipendija Sveučilišta u Zagrebu studentima prijediplomskih, integriranih prijediplomskih i diplomskih te diplomskih studija.
 

Održani govori

 

 Na dodjeli stipendija kratke govore održali su rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, studenti dobitnici stipendije i mnogi drugi uzvanici.
 

„Primati stipendiju ima nekoliko ključnih prednosti. Motivira vas da postižete visoke rezultate u svome akademskom radu, pruža vam financijsku sigurnost, pomaže vam u suočavanju s troškovima obrazovanja, knjiga i smještaja, a najvažnije, čini obrazovanje dostupnim i pristupačnim.“

Brian Joseph Piplica, FOTO: UNIZG
 

Bitno je biti okružen ljudima koji će vas poticati da budete bolji


Prisutnima se obratio i student četvrte godine prijediplomskoga studija Politologija na Fakultetu političkih znanosti Brian Joseph Piplica, višegodišnji dobitnik stipendije Sveučilišta u Zagrebu, koji je ispričao je što za njega znači stipendija.

 

„Za mene osobno, ova stipendija na jedan način potvrđuje moj rad i trud koji ulažem u sebe kroz obrazovanje, no svakako je bilo i teških trenutaka kada se moralo raditi bez pljeskanja, validacije i potvrđivanja. Stipendija će mi omogućiti daljnje ulaganje u sebe te je velika motivacija za daljnji rad. Zahvaljujem svima koji su mi pomogli na ovom putu, počevši od mojih roditelja i obitelji, prijatelja, kolega i profesora na fakultetu, ali i svih onih koji su mi na bilo koji način uljepšali studentske dane. Bitno je biti okružen ljudima koji će vas poticati da budete bolji te koji će biti realni prema vama i ne davati vam lažnu sliku o tome u kojem smjeru idete.“ – rekao je.

 

Stipendije po kategorijama

 

Stipendije su dodijeljene u ukupno pet kategorija. U kategoriji za izvrsnost (kategorija A) ukupno je dodijeljeno 438 stipendija, u kategoriji stipendija za studente koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike – STEM (kategorija B) 6 stipendija, 10 stipendija dobili su uspješni studenti sportaši (kategorija C), 46 stipendija dodijeljeno je u kategoriji podzastupljenih i ranjivih skupina studenata (kategorija D), a 20 stipendija studentima umjetničkoga područja (kategorija E).
 

Dodjela stipendija UNIZG-a, FOTO: UNIZG
 

Nove promjene

 

Sveučilište u Zagrebu ove je godine povećalo ukupni iznos stipendije s 1.500 eura na 1.800 eura. Također, natječaj je ove godine objavljen četiri mjeseca ranije nego prošlih godina i proširena je D kategorija stipendija na dodatne podzastupljene i ranjive skupine studenata.

 

FOTO: FOTO: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU