LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
GRAD ZAGREB

Dodijeljene stipendije Grada Zagreba učenicima i studentima s invaliditetom

Gradonačelnik Tomašević dodijelio je 120 stipendija za učenike i studente s invaliditetom.

Gradonačelnik Tomašević dodijelio je 120 stipendija za učenike i studente s invaliditetom.

Gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević, danas je uručio ugovore o stipendijama učenicima i studentima s invaliditetom, izvijestili su na stranicama Grada Zagreba. Ukupno je 120 dobitnika stipendija, a tom prigodom gradonačelnik je istaknuo i važnost stipendija kao poticaja socijalne mobilnosti i prevenciju siromaštva te je naglasio da se znanje isplati.
 

„Nastavljamo dobru praksu koju pokušavamo unaprijediti. Naime,  2020. godine je bilo 80 stipendija i u ovih nekoliko godina smo digli broj na 120. Vjerujem da će vam ove stipendije olakšati svakodnevno suočavanje s dodatnim izazovima s kojima se nosite u obavljanju svojih školskih i studentskih obaveza. Želim poručiti svim stipendistima Grada Zagreba da se znanje isplati i da će vaš rad i trud uvijek biti nagrađeni", izjavio je Tomašević.


Ugovore je primilo 67 učenika, koji će dobivati 360 eura mjesečno, dok će 16 studenata prve godine i 37 studenata viših godina studija dobivati 500 eura mjesečno. Grad Zagreb je za ove stipendije izdvojio oko pola milijuna eura iz gradskog proračuna.

Gradonačelnik Tomašević izrazio je i zadovoljstvo povećanjem broja stipendija s 80 koliko ih je bilo 2020. godine, na današnjih 120. Istaknuo je kako je cilj olakšati svakodnevno suočavanje s dodatnim izazovima u školskim i studentskim obavezama te naglasio da teškoće invaliditeta ne smiju biti prepreka razvoju osobnih i profesionalnih potencijala stipendista.

Tin Devčić, student prve godine sociologije i jedan od dobitnika stipendije, zahvalio se u ime svih stipendista ističući koliko im stipendije znače.

FOTO: GRAD ZAGREB