LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarne akcije

Dobrovoljno darivanje krvi na sveučilištima diljem Hrvatske

Sveučilišta diljem Hrvatske pozivaju studente, zaposlenike, ali i druge ljude da se priključe humanitarnim akcijama i učine dobro djelo.

Sveučilišta diljem Hrvatske pozivaju studente, zaposlenike, ali i druge ljude da se priključe humanitarnim akcijama i učine dobro djelo.

U tijeku je nekoliko humanitarnih akcija na sveučilištima diljem Hrvatske, a posebno se ističu akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Studentski zborovi ovih sveučilišta pozvali su studente na sudjelovanje.
 

Sveučilište u Rijeci


Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu organizira humanitarne akcije u suradnji s GDCK Opatija i KBC Rijeka, a Studentski zbor poziva studente da se uključe volontiranjem ili sudjelovanjem u akcijama.

 

Solidarnost na djelu

 

Ova humanitarna akcija održat će se u srijedu, 18. listopada 2023., od 9 do 14 sati, ispred knjižnice fakulteta. U akciji se prikupljaju novčani prilozi, a za prikupljena novčana sredstva uručuju bonovi zahvalnosti – u apoenima od 1 EUR ovjereni žigom GDCK Opatija.

 

Dobrovoljno darivanje krvi

 

Humanitarna akcija dobrovoljnog darivanja krvi također se održava u srijedu, 18. listopada 2023., od 8:30 do 11 sati, u knjižnici Fakulteta.
 

Sveučilište u Dubrovniku

 

„Pozivamo vas na dobrotvorno darivanje krvi u Studentskom domu. Dođite, donirajte, jer jedna doza donirane krvi može spasiti 3 života“, poručuju iz Studentskog zbora UNIDU.


Zainteresirani mogu dobrovoljno darovati krv u ponedjeljak, 23. listopada od 10 do 13 sati u Studentskom domu  u Dubrovniku.
 

Sveučilište u Zagrebu

 

Studentski zbor Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu u suradnji s Centrom za volontiranje i humanitarni rad FOI te Gradskim društvom Crvenog križa Varaždin, također organizira dobrovoljno darivanje krvi.

Studenti će u utorak, 24. listopada 2023. godine moći darivati krv od 8 do 14 sati u dvorani 11 na prvom katu, zgrada FOI 1.

Prijaviti se možete na e-mail adresu studentske koordinatorice Katarine Leko: kleko@student.foi.hr.
 

Sveučilište u Splitu


Splitsko Sveučilište u suradnji sa Studentskim zborom UNIST, Hrvatskim crvenim križem i Udrugom IV gardijske brigade organizira dobrovoljno darivanje krvi u petak, 20. listopada 2023. od 9 do 13 sati u prostorijama Udruge veterana IV gardijske brigade, Ruđera Boškovića 25

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA