LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Dobrodošlica stranim studentima na početku novog semestra

U petak se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održava Dan dobrodošlice za strane studente, a organizira ga Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu.

U petak se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održava Dan dobrodošlice za strane studente, a organizira ga Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu.

Iako je studentska razmjena neprocjenjivo iskustvo svakom tko se odluči na takav pothvat, riječ je o avanturi u koju se nije lako upustiti. Da se studentima koji pristižu sa svih strana svijeta olakša početak studiranja u Zagrebu, pobrinuo se Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu organizacijom Dana dobrodošlice i Orijentacijskog tjedna.

Važno je napomenuti da će u našoj metropoli gostovati oko 400 stranih studenata putem projekata Erasmus+, CEEPUS, Erasmus mundus i bilateralne međusveučilišne razmjene. Zbog toga je pohvalno ono što Ured za međunarodnu suradnju čini.

Dakle, 26. veljače održava se Welcome day za studente na razmjeni u ljetnom semestru ove akademske godine U dvorani D Fakulteta elektrotehnike i računarstva, s početkom u 14 sati. Prisutne će pozdraviti prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Miloš Judaš i prodekan za nastavu Fakulteta elektrotehnike i računarstva, prof. dr. sc. Marko Delimar.

Zainteresiranim stranim studentima će predstaviti Sveučilište i njegove aktivnosti te mogućnosti učenja hrvatskog jezika. Pridružit će se članovi udruge Erasmus Student Network koji će predočiti studentski život grada i najaviti brojne aktivnosti koje su pripremili.

Cijeli tjedan, od 22. do 28. veljače, je zapravo Orientation Week, odnosno tjedan u kojem će Ured pripomoći prilagodbi ovih mladih ljudi.

FOTO: FACEBOOK