LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Regrutacija volontera

Do novih znanja i rušenja jezičnih i kulturnih granica volontiranjem u ESN-u Osijek

Erasmus Student Network Osijek provodi novu regrutaciju članova. Moguće je prijaviti se do 19. rujna.

Erasmus Student Network Osijek provodi novu regrutaciju članova. Moguće je prijaviti se do 19. rujna.

Erasmus Student Network ili Erasmus studentska mreža neprofitna je i volonterska studentska organizacija koja se temelji na načelima Erasmus Student Network AISBL (Association Internationale Sans But Lucratif) sa sjedištem u Bruxellesu. Dio je najveće europske studentske mreže koja je prisutna u 900 institucija visokog obrazovanja u 42 države.

Broji oko 40 000 članova koji svake godine pomažu 220 000 međunarodnih studenata na razmjeni Erasmus+. Temeljnu misiju udruga definira kao društva internacionalnim studentima na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, a vodi se geslom Studenti pomažu studentima.

ESN Osijek sekcija je koja postoji osam godina, a trenutačno broji oko 20 aktivnih članova. U akademskoj se godini dva puta provodi regrutacija članova, a u tijeku je jedna od njih. Od 6. do 19. rujna 2021. godine u 23:59 sati zainteresirani mladi ljudi – studenti – mogu se prijaviti za aktivno sudjelovanje u organizaciji i provedbi događaja namijenjenih Erasmus+ i lokalnim studentima, promoviranju studentske mobilnosti i grada Osijeka kao idealnog mjesta za obavljanje studijskog boravka ili stručne prakse, ali i pisanjem projekata za udrugu.

– ESNer članstvom u udruzi ima priliku upoznavati različite kulture i predstaviti svoju, čime se ruši svaka komunikacijska barijera, od jezične, emotivne, psihološke, kulturološke pa do tehnološke barijere. Ima priliku za osobni i profesionalni razvoj sudjelovanjem na razmjenama, treninzima, izletima. Članstvom u udruzi dobiva i potrebna i aktualna znanja i vještine u svijetu koji pokreće svakodnevni razvoj tehnologije i društva, kao najvažnije ističemo: timski rad, komunikacijske vještine, rad u dinamičnom, ali opuštenom okruženju, kreativnost i planiranje te organizacija (sebe, vremena, događaja) – poručuju iz Erasmus Student Networka Osijek. 

Zainteresirani za članstvo mogu se prijaviti na poveznici do 19. rujna u 23:59 sati, a za sve nedoumice ili dodatne informacije, navode organizatori, moguće je obratiti se na e-adresu: info@esnosijek.hr.

FOTO: UNSPLASH