LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obrazovni program

Do dvostruke diplome sudjelovanjem u programu koji se bavi demokracijom i ljudskim pravima!

Prijave na obrazovni program čiji su nositelji sarajevsko i bolonjsko sveučilište primaju se do 20. rujna ove godine. Sudjelovati može oko 36 studenata.

Prijave na obrazovni program čiji su nositelji sarajevsko i bolonjsko sveučilište primaju se do 20. rujna ove godine. Sudjelovati može oko 36 studenata.

The Global Campus South East Europe – European Regional Master’s Programme in Democracy and Human Rights in South East Europe (GC SEE/ERMA) regionalni je jednogodišnji magistarski program iz područja demokracije i ljudskih prava u jugoistočnoj Europi koji koordiniraju Sveučilište u Sarajevu, Centar za interdisciplinarne studije i Sveučilište u Bologni. Prijave za njegovo pohađanje traju do 20. rujna.

Riječ je o akademskom obrazovnom programu namijenjenom studentima koji žele kombinirati studij i praktično te terensko istraživanje iz područja ranije navedenih tema, a sudjelovanjem imaju priliku studirati u međunarodnom okruženju te pohađati predavanja i radionice koje drži preko 40 profesora i stručnjaka s bosanskohercegovačkog, talijanskog, srpskog, austrijskog, njemačkog, grčkog, hrvatskog, bugarskog, sjevernomakedonskog i kosovskog sveučilišta. Po završetku programa polaznik dobiva 60 ECTS-bodova i dvostruku diplomu, odnosnu onu sarajevskog i onu bolonjskog sveučilišta.

Bit će odabrano oko 36 studenata, i to 25 iz Albanije, BiH, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije i Kosova. 5 studenata bit će odabrano iz država članica EU-a, Azerbajdžana i Rusije. U trećoj ciljanoj skupini bit će odabrano 6 osoba iz drugih država.

Financijsku potporu dobit će studenti iz prvih dviju ciljanih skupina, i to stipendiju za studije koja pokriva životne troškove od studenog do srpnja u iznosu od 4500 eura bruto. Studenti će tijekom boravka u Italiji dobiti i potporu za smještaj i obrok (puni pansion), a za putovanja, zdravstveno osiguranje, priznanje diploma i ostalo dobit će 1200 eura.

Više informacija o prijavi možete pronaći na poveznici.
FOTO: PEXELS