LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novi sveučilišni studij

Diplomski studij komunikologije od jeseni na HKS-u

Studentima se od ove jeseni nude dva komunikološka usmjerenja na HKS-u: Interkulturalna komunikacija i novinarstvo te Znanstveno istraživanje medija i odnosi s javnošću. Prijave na diplomski studij vrše se do 15. rujna.

Studentima se od ove jeseni nude dva komunikološka usmjerenja na HKS-u: Interkulturalna komunikacija i novinarstvo te Znanstveno istraživanje medija i odnosi s javnošću. Prijave na diplomski studij vrše se do 15. rujna.

U novoj akademskoj godini 2018/2019. diplomski sveučilišni studij Komunikologija započet će s izvođenjem na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Omogućit će budućim studentima stjecanje vještina i profesionalnih znanja koja su potrebna za efikasno komuniciranje na različitim područjima kao i za daljnje znanstveno usavršavanje.

Polazeći od aktualnog društvenog konteksta, potreba na tržištu rada te novijih trendova u promišljanju obrazovanja današnjih komunikatora i medijskih djelatnika, studentima su ponuđena dva usmjerenja: Interkulturalna komunikacija i novinarstvo te Znanstveno istraživanje medija i odnosi s javnošću. Tijekom četiri semestra potrebno je steći minimalno 120 ECTS bodova, a po njihovu završetku stječe se akademski naziv magistar / magistrica komunikologije.

– Unatoč raznim pitanjima i izazovima s kojima se susrećemo na početku diplomskog studija Odjela za komunikologiju, taj nas početak raduje. Naime, drago nam je da ćemo kroz dva ponuđena usmjerenja i raznovrsne predmete koji se nude, moći obogatiti našu društvenu i crkvenu javnost. Nije potrebno isticati od kolike je važnosti u današnjem globaliziranom svijetu razumjeti procese komunikacije koji se odvijaju u susretima ili napetostima između različitih kultura, filozofija, politika. Razumijevanje tih procesa kao i novih medijskih sustava jedan je od preduvjeta aktivnog uključivanja u procese komunikacije djelovanjem u medijskom ili nekom drugom području. Upravo su te promjene koje sve više zahvaćaju naš život bile izazov za pokretanje diplomsko studija s usmjerenjem: Interkulturalna komunikacija i novinarstvo.

Kroz usmjerenje Znanstveno istraživanje medija i odnosi s javnošću želimo osposobiti studente za praćenje, odnosno provođenje znanstvenih istraživanja da bi upravo na temelju dobivenih rezultata mogli upravljati komunikacijskim procesima i mogli djelovati u odnosima s javnošću na različitim područjima. Složenost društva i važnost koju unutar njega imaju komunikacijski procesi predstavljaju izazov da ta područja i posebno suvremene načine komunikacije promatramo znanstvenim alatima, odnosno znanstvenom metodologijom.

Vjerujemo da ćemo mi naše studente, buduće magistre komunikologije, kroz naša dva usmjerenja moći kvalitetno pripremiti za njihov budući rad i život. Raznolikost odnosno širina pristupa cjelokupnoj tematici omogućava stjecanje različitih spektara znanja važnih i za kasnije profesionalno bavljenje komunikacijama u najrazličitijim područjima. – istaknuo je pročelnik Odjela za komunikologiju izv. prof. dr. sc. Jerko Valković.

Na diplomski sveučilišni studij Komunikologije moguće je prijaviti se preko aplikaciju Nacionalni informacijski sustav prijava na diplomske studije do 15. rujna 2018. godine, do kada traju i uplate, te je potrebno dostaviti dokaz o uplati troškova dodatnih provjera. Sve dodatne informacije dostupne su na poveznici.

FOTO: HKS