LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultet strojarstva i brodogradnje

Diplomski rad s FSB-a potaknuo velike rasprave: tema je Biblija, studentica zahvaljuje Bogu i zaručniku...

Što se tiče sadržaja, on je prepun raznih poslanica iz Biblije i fokus je većinski na nabrajanju raznih materijala koji se spominju u Bibliji.

Što se tiče sadržaja, on je prepun raznih poslanica iz Biblije i fokus je većinski na nabrajanju raznih materijala koji se spominju u Bibliji.

Nedavno je na Redditu osvanuo, u najmanju ruku, osebujan diplomski rad kojeg je, kako bi zaokružila svoj akademski put, napisala jedna studentica zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje. 

Naslov diplomskog rada glasi - Osvrt na tehničke materijale u Bibliji, a temu je, kako saznajemo iz uvoda, studentici predložila dodijeljena mentorica. 

Na prvu se radi o zanimljivoj temi koja se, gledano s povijesne strane, može povezati s brodogradnjom. Kako ne bi sudili knjigu prema koricama, i mi smo odlučili baciti pogled na spomenuti rad. 

U oko posebno upada druga stranica na kojoj studentica zahvaljuje mami, tati, zaručniku, a naposljetku posebnu zahvalu šalje Bogu.

A najviše hvala dragome Bogu koji me jedini može istinski razumjeti. Hvala na svim darovima koje sam primila i raspakirala, pa čak i onim koje još nisam otvorila, ali život tek kreće, biti će vremena. Hvala na svemu što si mi stavio na put i što sam prošla jer me to učinilo boljom, snažnijom i odlučnijom osobom. Veselim se svemu što me iščekuje u budućnosti jer znam da život s Tobom je zabavniji i lakši. Spremna krenuti u nove pustolovine! - napisala je autorica diplomskog rada.

Što se tiče sadržaja, on je prepun raznih poslanica iz Biblije i fokus je većinski na nabrajanju raznih materijala koji se spominju u Bibliji. Rad u sebi sadržava podosta biblijskih pretpostavki, koje zapravo nisu znanstveno utemeljene. 

Kompletan diplomski rad dostupan je ovdje.

Jednom korisniku Reddita posebno je pažnju privukla literatura. 

Najgori dio mi je vjerojatno literatura. To je objektivno loše. Smatram da je većina navedenih izvora potpuno neprimjeren za išta, čak i ono što se ne tiče Biblije, a i ono što se tiče Biblije, a nije apologetika nego je recimo opis tadašnjeg novca je isto preuzeto sa čudnih stranica. Tako recimo imamo tekstove sa ziva-rijec.online, studentlesson.com (ovo mi je na korak do toga da citiraš Wikipediju), christiananswers.net, creation.com (doslovno kreacionistička stranica), quora.com (dobro pa nije Yahoo answers), wikipedia.com, freemasons-freemasonry.com (ta stranica joj je trebala kao izvor za tvdnju da je Solomon davao hramu pšenicu i maslinovo ulje, to očito nigdje drugdje nije mogla naći), wol.jw.org (stranica Jehovinih svjedoka).

Neke osobe su dosta neprofesionalne u komentiranju ovog rada, ali ne znam stvarno kako je ovo prošlo - napisao je korisnik Reddita u zaključku svog osvrta.

FOTO: REDDIT