LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Početak novih suradnji

Dio bjelovarskih studenata čeka potencijalni posao u Fini i suradnja sa zagrebačkim fakultetom

Na Veleučilištu u Bjelovaru studira oko 800 studenata od kojih se čak 80% zaposli u prva tri mjeseca nakon diplomiranja, a ta bi brojka mogla dodatno rasti nakon sklapanja sporazuma o suradnji s Učiteljskim fakultetom i Finom.

Na Veleučilištu u Bjelovaru studira oko 800 studenata od kojih se čak 80% zaposli u prva tri mjeseca nakon diplomiranja, a ta bi brojka mogla dodatno rasti nakon sklapanja sporazuma o suradnji s Učiteljskim fakultetom i Finom.

Veleučilište u Bjelovaru još je u siječnju sklopilo sporazum o suradnji s Finom te je ovaj mjesec sklopilo sporazum o suradnji s Učiteljskim fakultetom u Zagrebu.

Suradnja s Finom

Krajem siječnja dekanica Zrinka Puharić i predsjednik Uprave Financijske agencije Dražen Čović potpisali su sporazum o suradnji čime su, kako stoji u priopćenju, započete aktivnosti na uspostavi Finina razvojnog centra u Bjelovaru u kojemu će se moći zaposliti i studenti bjelovarskog veleučilišta te je započet proces koji bi trebao integrirati studente na tržište rada kroz angažman putem studentskog servisa, ugovora o stipendiranju, prakse i slično. 
– Suradnja Veleučilišta i Fine omogućit će školovanje kadra za budući Finin razvojni centar u Bjelovaru koji će, prije svega, biti namijenjen razvoju IT-usluga, što podrazumijeva čitav ciklus razvoja softvera, počevši od poslova analize, dizajna i programiranja, do testiranja. Ovakav moderan koncept vezan je uz suradnju s lokalnom zajednicom te pripadajućim učilištem ili školom, a krajnji njegov cilj je razvoj modernih IT-proizvoda te zapošljavanje lokalnog stanovništva, ponajprije, studenata.
Studenti ovog Veleučilišta moći će se zaposliti u Fininoj razvojnoj agenciji preko studentskog servisa i putem Finine IT-stipendije, kao i putem njezinih javnih natječaja.

FOTO: Fina

Suradnja s Učiteljskim fakultetom u Zagrebu 

O suradnji s UFZG-om za sada još nema detaljnijih informacija, no sporazumom koji su potpisali dekan Učiteljskog fakulteta prof. dr. sc. Siniša Opić i dekanica Veleučilišta u Bjelovaru doc. dr. sc. Zrinka Puharić osigurana je suradnja između ustanova na način da će istraživači obiju ustanova sudjelovati na međunarodnim i nacionalnim programima i projektima, unaprjeđivat će se nastavi planovi i programi, razmjenjivati literatura, nastavno osoblje i stručni kadar. Studenti i suradnici moći će, također, međusobno surađivati kako bi prenosili znanje i vještine te organizirali razne seminare, skupove i slično.

Kako je na potpisivanju izjavio gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, Veleučilište na tri stručna studija – Sestrinstvo, Mehatronika i Računarstvo broji oko 800 studenata od kojih se oko 80% njih koji dođu ondje na studij zaposli u prva tri mjeseca nakon završetka studija, a sada bi taj postotak mogao postati i veći.
FOTO: UČITELJSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU