LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Grad Križevci

Dijele se stipendije za deficitarna zanimanja u Križevcima, evo tko ima pravo na financijsku pomoć

Prošle godine, Grad Križevci dodijelio je stipendije u iznosu od 200 eura mjesečno za 31 studenta.

Prošle godine, Grad Križevci dodijelio je stipendije u iznosu od 200 eura mjesečno za 31 studenta.

Grad Križevci za akademsku godinu 2024./2025. utvrdio je deficitarna zanimanja na svom području, a studenti koji se obrazuju za ta zanimanja moći će se prijaviti za gradsku stipendiju. Odluku o deficitarnim zanimanjima donio je gradonačelnik na temelju podataka Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Križevci, te Preporuka za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja za 2024. godinu za područje Koprivničko-križevačke županije i informacija od poslodavaca.

Na popisu deficitarnih zanimanja su se našli inženjeri elektrotehnike, građevinarstva, strojarstva, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, prvostupnici poslovne informatike, sestrinstva, kao i liječnici, stomatolozi, odgojitelji i učitelji matematike i fizike. Studenti koji se školuju za navedena zanimanja mogu se prijaviti na Javni natječaj za dodjelu stipendija.

Zaklada hrvatskih branitelja raspisala natječaj za dodjelu mjesečnih potpora srednjoškolcima



Prošle godine, Grad Križevci dodijelio je stipendije u iznosu od 200 eura mjesečno za 31 studenta. Odluka o deficitarnim zanimanjima bit će objavljena u Službenom vjesniku Grada Križevaca, a Javni natječaj za stipendije očekuje se sredinom rujna.
IZVOR: GRAD KRIŽEVCI
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA