LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kampus Trsat

Detektirana povišena koncentracija bakterija u vodi na riječkom Kampusu, širi se udisanjem!

„Preporučuje se izbjegavanje uporabe vode u svrhe koje mogu stvoriti aerosol, poput tuširanja ili korištenja uređaja poput mini-wash sustava.”

„Preporučuje se izbjegavanje uporabe vode u svrhe koje mogu stvoriti aerosol, poput tuširanja ili korištenja uređaja poput mini-wash sustava.”

Stigla je neslužbena informacija kako su na nekim sastavnicama Kampusa Trsat u vodi pronađene povišene količine bakterije Legionella, koja nije opasna za piće, ali može predstavljati rizik prilikom tuširanja jer se širi aerosolno, odnosno udisanjem.

Riječko sveučilište reagiralo na medijske objave o nečistoj vodi na riječkom Kampusu, evo što kažu


U međuvremenu, iz Dekanata Akademije primijenjenih umjetnosti (APURI) stigla je obavijest o rezultatima ispitivanja kvalitete vode, koje je proveo Nastavni zavod za javno zdravstvo u suradnji s Državnim inspektoratom Republike Hrvatske. Napominju kako se ova analiza odnosi se isključivo na zgradu Akademije primijenjenih umjetnosti. Prema izvještaju, voda unutar navedene zgrade zadovoljava minimalne zahtjeve kvalitete te se smatra sigurnom za piće i pranje ruku.

Slike i skulpture s Akademije primijenjenih umjetnosti uljepšale prostore riječkog KBC-a


Međutim, rezultati ispitivanja otkrili su prekoračenje maksimalno dopuštene koncentracije (MDK) Legionella.
 

Preporučuje se izbjegavanje uporabe vode u svrhe koje mogu stvoriti aerosol, poput tuširanja ili korištenja uređaja poput mini-wash sustava. Radimo na rješavanju situacije u suradnji s relevantnim zdravstvenim i inspekcijskim tijelima.”, kažu iz Dekanata APURI.


Svi zaposlenici, studenti i posjetitelji se pozivaju na pridržavanje ovih uputa do daljnjega. Dodatne informacije bit će dostupne kada budu utvrđeni daljnji koraci.
IZVOR: KIŠOBRAN UNIRI / INSTAGRAM
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA