LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
100 godina postojanja

Dekan prof. dr. sc. Pavičić: „Ekonomski fakultet integralni je dio i razvoja naše države.”

Prenosimo dopis dekana Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu povodom 100. obljetnice njegova postojanja.

Prenosimo dopis dekana Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu povodom 100. obljetnice njegova postojanja.

Danas se, 1. prosinca 2020., obilježava 100 godina postojanja Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Tim je povodom dekan prof. dr. sc. Jurica Pavičić uputio dopis u kojem izražava ponos na studente, zaposlenike i partnere, a ujedno i zahvaljuje svima koji poklanjaju povjerenje toj obrazovnoj insituciji.

Dopis u nastavku prenosimo u cijelosti: 

– Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu danas, 1. prosinca 2020., s ponosom obilježava svojih prvih 100 godina postojanja – tijekom kojih kontinuirano gradi svoju ulogu stožerne institucije ekonomske misli u Hrvatskoj. Ponosni smo na sve naše studente, zaposlenike i partnere – koji su svoje iskustvo, znanje i entuzijazam ugradili u temelje budućnosti našeg Fakulteta. Tijekom povijesti, Ekonomski fakultet – Zagreb, njegovi bivši i sadašnji studenti i zaposlenici, značajno su utjecali na ekonomska i društvena kretanja u našem društvu – zbog čega je Fakultet integralni dio i razvoja naše države. 

Zbog epidemioloških razloga, 100. godišnjicu obilježavamo online – ostavljajući videozapis o Fakultetu za neke buduće generacije koje će nastaviti graditi uspješnu budućnost ove institucije. Videozapisu je moguće pristupiti na poveznici

Prisjećajući se dinamičnog društvenog života u prostorima Fakulteta, čemu se nadamo što skorije vratiti, podsjećamo i na videospot za pjesmu Fakulteta nastalu u suradnji s grupom Pravila Igre, koji dočarava upravo važnost i te strane studentskog života.

Hvala svima, a prvenstveno studentima i njihovim obiteljima, koji poklanjaju povjerenje Ekonomskom fakultetu – Zagrebu, često i kroz nekoliko generacija. Takvo povjerenje i danas čini Ekonomski fakultet – Zagreb najinteresantnijom visokoobrazovnom institucijom maturanata u RH. 

Upravo izuzetni studenti i njihove obitelji te naši izvrsni zaposlenici i partneri – temelj su koji garantira i daljnji uspješan razvoj Fakulteta. 

Čestitamo svima 100. godišnjicu Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

FOTO: ANITA KLASNIĆ/STUDENTSKI.HR