LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Potres i koronavirus

Fakultet filozofije i religijskih znanosti: „Veća oštećenja pretrpjeli su kuća studentice i isusovački Kolegij”

Dekan je pismom obavijestio studente o situaciji u kojoj se nalaze njihovi kolege i djelatnici Fakulteta te opisao stanje zgrada nakon potresa u Zagrebu.

Dekan je pismom obavijestio studente o situaciji u kojoj se nalaze njihovi kolege i djelatnici Fakulteta te opisao stanje zgrada nakon potresa u Zagrebu.

Fakultet filozofije i religijskih znanosti u Zagrebu odlučio je umiriti svoje studente nakon potresa i obavijestiti ih o trenutnoj situaciji. Pismo dekana prof. dr. sc. Ivana Kopreka, koje su potpisali i prodekani Fakulteta, prenosimo u cijelosti: 

– Poštovane kolegice i kolege profesori, drage studentice i studenti – sadašnji i bivši, 

unatoč ovim teškim okolnostima izazvanima nedavnim potresom, ipak mi je drago što vas na temelju naših saznanja mogu izvijestiti da nitko od bivših i sadašnjih naših studenata nije životno stradao. Veća oštećenja pretrpjela je obiteljska kuća jedne naše studentice koja se nalazi u samom epicentru potresa, a čija je obitelj u međuvremenu ipak zbrinuta. Nije stradao ni nitko od vaših profesora, a tek manja oštećenja pretrpjele su zgrade Fakulteta i knjižnice pa se nastava na daljinu – uvedena zbog epidemije koronavirusa – nesmetano odvija.

U potresu je, međutim, teško stradao naš isusovački Kolegij pa profesori koji su u njemu stanovali ovih dana iseljavaju. Oni vam najsrdačnije zahvaljuju na tolikim iskazima solidarnosti i spremnosti na pomoć kojima ste ih ovih dana obasipali!

Osobito nam je, pak, drago što je ovo vrijeme pobudilo u vama plemenite osjećaje zahvalnosti, sućuti i smisla za bitno! To nas ispunja sigurnošću da ćemo nakon ovih iskušenja biti bolji ljudi. A to je, pak, jedino bitno!

Vas i sve vaše pozdravlja vodstvo vašeg Fakulteta.

FOTO: FACEBOOK / ZBOR STUDENATA FFRZ