LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nacionalno ekonomsko natjecanje

Danas se održava Hrvatska ekonomska olimpijada, sudjeluju škole iz cijele Hrvatske

U trećem izdanju natjecanja sudjeluje ukupno 208 učenika iz 18 škola diljem Hrvatske, a pobjednički tim imat će priliku nastupiti na svjetskoj završnici u Hong Kongu.

U trećem izdanju natjecanja sudjeluje ukupno 208 učenika iz 18 škola diljem Hrvatske, a pobjednički tim imat će priliku nastupiti na svjetskoj završnici u Hong Kongu.

Danas se održava treće izdanje nacionalnog ekonomskog natjecanja za srednjoškolce, poznatijeg kao Hrvatska ekonomska olimpijada. Ovo prestižno natjecanje okuplja talentirane učenike iz cijele Hrvatske koji će testirati svoje znanje i vještine iz područja financija.

Ovogodišnje izdanje natjecanja svakako s nestrpljenjem iščekujemo, jer je konačni broj prijavljenih učenika čak 208, prijavljenih u čak 44 tima iz 18 srednjih škola diljem Hrvatske.

Danas počinje Međunarodna ekonomska olimpijada, nastupa i hrvatski tim srednjoškolaca



Od ukupnog broja sudionika, 116 su djevojke, dok su 92 dečki, što pokazuje značajan interes među mladima za ekonomske teme i ravnotežu u sudjelovanju među spolovima.

Varaždinci ne samo da dobro uče, već rasturaju i u računalnim igricama!


Učenici će danas, u prvom dijelu natjecanja, u dvosatnom razdoblju igrati Financial Literacy Game, koja je osmišljena kako bi se testirale sposobnosti učenika u upravljanju financijama kroz simulaciju „odraslog“ života. Svaki natjecatelj izabrati će jednog od ponuđenih likova te prolaziti kroz život 30 godina nakon diplome. Svi likovi u igri imaju različite osobine koje utječu na njihove odluke unutar igre, a tijekom „života“ svog lika, natjecatelji će morati naučiti kako se nositi s raznim izazovima poput bolesti, gubitka posla i drugih situacija koje utječu na njihovu financijsku situaciju. Učenici će u ovom dijelu natjecanja morati primijeniti svoje ekonomsko znanje te strateško razmišljanje, a pokazat će se bitnim i rad s mentorima proteklih tjedana.

Očekuje se da će današnji dan donijeti mnogo uzbuđenja i pokazati visoku razinu pripremljenosti i entuzijazma među učenicima. Završnica natjecanja i proglašenje pobjednika održat će se krajem lipnja ili početkom srpnja, kroz dvodnevno događanje i svojevrsni boot camp, odnosno pripremu za međunarodnu završnicu na kojoj će nastupiti pobjednički tim s Hrvatske ekonomske olimpijade. Ove se godine International Economics Olympiad održava u Hong Kongu, a ubrzo ćemo saznati koja će škola predstavljati Hrvatsku na svjetskoj pozornici, među više od 50 zemalja svijeta.

Prilika za profesionalni razvoj obrazovnih djelatnika: EUsolis Jean Monnet konferencija



Dodatne informacije i novosti pratite na Facebook stranici Hrvatske ekonomske olimpijade i na portalu Studentski.hr.
FOTO: FINANCIAL LITERACY GAME / STRUKOVNA ŠKOLA VIROVITICA