LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatska ekonomska olimpijada 2024.

Danas počinje Međunarodna ekonomska olimpijada, ovo je hrvatski tim koji je izborio nastup

Hrvatski tim, iako je ostvario pobjedu na nacionalnom natjecanju, nije se fizički mogao boriti za medalje u Hong Kongu. Nadamo se da će idućih godina institucije prepoznati važnost ovog natjecanja te da neće biti financijskih zapreka da i naši srednjoškolci brane hrvatske boje međunarodno.

Hrvatski tim, iako je ostvario pobjedu na nacionalnom natjecanju, nije se fizički mogao boriti za medalje u Hong Kongu. Nadamo se da će idućih godina institucije prepoznati važnost ovog natjecanja te da neće biti financijskih zapreka da i naši srednjoškolci brane hrvatske boje međunarodno.

Danas započinje Međunarodna ekonomska olimpijada (engl. International Economics Olympiad), prestižno natjecanje koje okuplja najbolje mlade ekonomiste iz cijelog svijeta, a hrvatski tim, iako je ostvario pobjedu na nacionalnom natjecanju, nije se fizički mogao boriti za medalje u Hong Kongu. IEO inače pruža srednjoškolcima priliku da se natječu u područjima ekonomije i financija, testirajući njihove sposobnosti kroz različite izazove. Nadamo se da će idućih godina institucije prepoznati važnost ovog natjecanja te da neće biti financijskih zapreka da i naši srednjoškolci brane hrvatske boje međunarodno.
 

Hrvatska ekonomska olimpijada: izazovi i pripreme


Treće izdanje Hrvatske ekonomske olimpijade (CEO), koje organizira udruga Centar za razvoj mladih (CERM), okupilo je srednjoškolce iz cijele Hrvatske. Natjecanje je održano 29. svibnja 2024. godine i obuhvatilo je 208 učenika iz 18 škola, koji su kroz igru Financial Literacy Game pokazali svoje vještine upravljanja financijama i snalaženja u simulaciji stvarnog života.

Otkrij kako postati financijski pismeniji i osvojiti 50 eura za koncert po izboru!


Titulu najboljeg tima osvojio je tim EIUSOS iz Ekonomske i upravne škole Osijek s ukupno osvojenih 11 255 390 bodova. Pobjednički tim činili su učenici Dora Pavić, Daria Tutić, Matea Vukčević, Patrik Kajić i Patrik Biber, uz mentorice Sanju Arambašić i Antoniju Čalić. Drugo mjesto zauzeo je tim Avengers alliance iz Srednje škole Dalj, dok je treće mjesto pripalo timu 187 iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar.

U pojedinačnoj konkurenciji, najbolji je bio Ivan Vukelić iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar s 4 131 308 bodova, slijedi ga Vito Pizek iz Gospodarske škole Varaždin, dok je treće mjesto zauzeo Jan Štefec iz iste škole kao i pobjednik, s osvojenih 4 088 695 bodova.
 

Međunarodna ekonomska olimpijada u Hong Kongu


Studenti Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti osvojili srebro na međunarodnom natjecanju u Budimpešti


Pobjednički tim će od 22. do 31. srpnja sudjelovati na International Economics Olympiad (IEO) u Hong Kongu. Natjecanje podržava i dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju, Eric Maskin. IEO ima za cilj promovirati obrazovanje iz ekonomije i financijske pismenosti među srednjoškolcima diljem svijeta, unaprijediti vještine rješavanja problema i poticati međunarodnu suradnju i prijateljske odnose.

Pred međunarodno natjecanje, hrvatski olimpijci su se krajem lipnja okupili na završnici natjecanja na Sveučilištu u Zadru, gdje su im dodijeljene nagrade te su sudjelovali na pripremnim predavanjima, koje su organizirali Centar za razvoj mladih i Sveučilište u Zadru.

Savjeti za studente: kako upravljati financijama tijekom studiranja


Organizacijom Hrvatske ekonomske olimpijade, CERM već treću godinu zaredom pruža mladima priliku da pokažu svoje ekonomske i financijske vještine na nacionalnoj i međunarodnoj razini.
 
Hrvatska ekonomska olimpijada održava se uz podršku brojnih partnera, uključujući Sveučilište u Zadru, Erste banku, PBZ banku, Croatu, Flower Shop LU, Zagreb Time Travel i druge.
IZVOR: CERM, CEO
FOTO: CERM, CEO