LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KONKURENTAN KADAR

Dan obrazovanja u Splitu: Stručna praksa okosnica je obrazovanja budućih turističkih djelatnika

Održan je i okrugli stol za stručnjake iz područja obrazovanja gdje je istaknuto da je za obrazovanje budućih turističkih djelatnika važna stručna praksa.

Održan je i okrugli stol za stručnjake iz područja obrazovanja gdje je istaknuto da je za obrazovanje budućih turističkih djelatnika važna stručna praksa.

Manifestacija Dan obrazovanja pod nazivom „Ključ za pravi odabir studija“, koju je organizirala Turističko-ugostiteljska škola Split u suradnji sa Sveučilištem u Splitu, održana je u utorak 25. listopada u multimedijalnoj dvorani Tehnološkog parka Spinit, stoji na stranicama Sveučilišta u Splitu.

Manifestacija je održana u sklopu projekta FitSplit – Future in Tourism, a okupila je učenike završnih razreda Turističko-ugostiteljske škole te partnerskih škola kao i polaznike cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih koji imaju namjeru nastaviti obrazovanje u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Održan je i okrugli stol za stručnjake iz područja obrazovanja, gdje je istaknuto da je za obrazovanje budućih turističkih djelatnika važna stručna praksa.

Kada smo izrađivali program studija glavna misao bila je da student kad završi studij može reći da ima kvalitetna teoretska znanja, ali sto tako i da zna raditi svoj posao. Iz tog razloga smo, osim uz predmete koji imaju svoj praktični dio nastave, osmislili i uveli predmet koji se zove stručna praksa. Taj se predmet izvodi na svim godinama studija i to na način da student ima mentora iz ustanove u kojoj radi praksu i to su sve redom stručnjaci u svom poslu, a s druge strane ima i mentora u vidu profesora sa sveučilišta, rekao je profesor Ivan Pavić, voditelj dislociranog studija Hoteljerstva i gastronomije Sveučilišta u Splitu koji se izvodi u Makarskoj

Poručio je svima koji se bave obrazovanjem da što više primjenjuju ovakav model. S druge strane, mlade srednjoškolce motivirao je da nastave svoje obrazovanje i na taj način budu konkurentniji na tržištu rada.

Učenicima su prikazane prezentacije studija i fakulteta koje nude obrazovanje u području turizma, a sve potrebne informacije mogli su dobiti i na info štandovima.  

 

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA