LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Dan digitalne transformacije: planovi za budućnost Sveučilišta

U panel-raspravi govorit će se o viziji i budućnosti Sveučilišta.

U panel-raspravi govorit će se o viziji i budućnosti Sveučilišta.

Sveučilište u Zagrebu 3. listopada u 12 sati održat će Dan digitalne transformacije Sveučilišta. Događanje će se odvijati u svečanoj dvorani Regionalnoga centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe –SEECEL (Ulica Radoslava Cimermana 88).

Prema donesenoj Strategiji digitalne Hrvatske do 2032. godine, Sveučilište u Zagrebu i akademska zajednica igraju ključnu ulogu u digitalnoj transformaciji, kako u području visokog obrazovanja, tako i u širem društvenom okruženju.
 

Uzimajući u obzir da je digitalna transformacija nužan preduvjet za razvoj gospodarstva i društva u cjelini, Sveučilište u Zagrebu, svjesno svoje odgovornosti i uloge u provedbi ove sveobuhvatne reforme, organizira Dan digitalne transformacije kako bi se dodatno istaknula važnost njegovih znanstvenoistraživačkih potencijala, kao i transfera tehnologije u razvoju visokoobrazovnoga sustava Republike Hrvatske.  stoji na stranici Sveučilišta.


Sveučilište u Zagrebu aktivno provodi unutarnje restrukturiranje kroz različite programe i inicijative usmjerene na integraciju digitalizacije u sve aspekte područja na kojima djeluje.

Program se sastoji od dvije sekcije; uvodnih predavanja i panel-rasprave Pametno sveučilište: vizija za 2030.

Detalje o programu događanja možete pogledati na poveznici.
 

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA