LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pogodnosti za studente

Dalmatinskim studentima HŽ i Županija osigurali besplatan prijevoz kući

HŽ Putnički prijevoz i Splitsko-dalmatinska županija nastavljaju svoju suradnju – studentima iz SDŽ-a od 14. listopada 2019. do 17. srpnja 2020. omogućen je besplatan prijevoz do mjesta školovanja u Hrvatskoj.

HŽ Putnički prijevoz i Splitsko-dalmatinska županija nastavljaju svoju suradnju – studentima iz SDŽ-a od 14. listopada 2019. do 17. srpnja 2020. omogućen je besplatan prijevoz do mjesta školovanja u Hrvatskoj.

Svim studentima s mjestom prebivališta u Splitsko-dalmatinskoj županiji omogućen je besplatan prijevoz do mjesta školovanja u Hrvatskoj. Rezultat je to nastavka suradnje HŽ Putničkog prijevoza i Splitsko-dalmatinske županije koji osiguravaju besplatan prijevoz studentima u jednakom omjeru od 50%. Ovogodišnjim sporazumom osiguran je besplatan prijevoz u razdoblju od 14. listopada 2019. do 17. srpnja 2020. 

Prijevoz studenata osiguran je u drugom razredu HŽ-ovih redovnih vlakova, a studenti mogu svoje karte preuzimati na blagajnama HŽ-a i u vlaku, uz predočenje pametne kartice. Kako bi ostvarili pravo na besplatan prijevoz, studenti trebaju na prodajnim mjestima HŽ-a izraditi pametnu karticu, a za podnošenje zahtjeva za njezinu izradu potrebno je predočenje identifikacijskog dokumenta na kojem je vidljivo da student ima prebivalište na području Splitsko-dalmatinske županije te potvrda o statusu redovnog studenta. Cijena izrade profila iznosi 50 kuna. 

Studenti Splitsko-dalmatinske županije pozdravljaju ovu suradnju, a među njima je i Dario, student Filozofskog fakulteta u Zagrebu koji živi u Splitu: 

Besplatan prijevoz vlakom za studente u još jednom gradu!


– Mislim da je besplatan prijevoz, studentima pogotovo, dobar način da se malo popularizira vožnja vlakom, definitivno ću iskoristiti tu priliku kad se već nudi. Bilo bi naravno bolje kada bi putovanje do Splita malo kraće trajalo, ali tako je kako je. Nije ni besplatna vožnja loša za početak. 

Detaljne informacije dostupne su na internetskoj stranici Hrvatskih željeznica. 

Županija osigurala besplatan prijevoz vlakom svim studentima


FOTO: PIXABAY