LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
(Ne)sigurnost u studentskom domu

Cvjetnim hara manijak koji pokušava ući u sobe; kontaktirali smo Upravu

Nekoliko je studenata nedavno doživjelo neugodno iskustvo zbog toga što nepoznata osoba hoda po paviljonima Studentskog doma „Cvjetno naselje” pokušavajući ući u neku od otključanih soba.

Nekoliko je studenata nedavno doživjelo neugodno iskustvo zbog toga što nepoznata osoba hoda po paviljonima Studentskog doma „Cvjetno naselje” pokušavajući ući u neku od otključanih soba.

Studentskim domom Cvjetno naselje ovih se dana kreće nepoznata osoba koja, čini se, ne boravi u domu, nego samo uznemirava stanare. Jedna je studentica napisala u grupu Ekipa s Cvjetnog da joj je netko kucao po sobi te se kretao po 3. paviljonu, no nije uspjela vidjeti kao izgleda. Dan ranije na nepoznatu osobu upozorila je još jedna studentica, ističući da manijak kuca po vratima, špijunira kroz prozor i pokušava ući u sobu.
– Pišem ovo kao znak dobronamjernog upozorenja prvenstveno studenticama doma. Naime, već nekoliko noći zaredom (otprilike između 2 i 4:30 ujutro) nepoznati manijak vreba pred prozorima prizemlja/suterena (prema izjavama kolega/ica nisam jedina kojoj se to događa!) 2. paviljona. Preksinoć je pokušao i ući na vrata sobe (srećom bila sam zaključana!) "zahvaljujući" tome što stanari/ke koriste i ne zatvaraju za sobom do kraja protupožarna (stražnja) vrata. Situacija je tim opasnija što se u tom dijelu doma nalaze Vaši/e kolege/ice s invaliditetom, dakle, slabije pokretljivosti. Molim, imajte to na umu sljedeći put kad koristite taj ulaz/izlaz (ako ga baš morate koristiti!). Manijak je prijavljen upravi koja ga je zabilježila na nadzornim kamerama. Ukoliko ste imali/e ili u zadnje vrijeme imate isti ili sličan problem, javite se. Kad se male ruke slože, sve (ili barem puno više) se može! I ono važno: zaključavajte vrata sobe!! – upozorava studentica.
Navedena nepoznata osoba navodno često hara u ranim jutarnjim satima pa su ga tako neke cure oko 1 sat vidjele, a postoji i nekoliko snimki na kojima je zabilježen. Još se jedan student požalio da je i njima netko pokušao podignuti rolete, no čuo je muški glas pa je otišao. 
– Bitno da mi imamo zaštitare da ne sidimo preblizu u menzi. – stoji među komentarima na objavi.
Svoje iskustvo detaljnije nam je opisala studentica koja je smještena u sobi u prizemlju:
– Stanujem u prizemlju zbog zdravstvenih razloga i u rubnoj sam sobi koja je odmah do požarnih vrata te sam ga čula oko možda 1h navečer kako je ušao kroz njih i potom je stao ispred moje sobe. Tada samo ustala iz kreveta i stala ispred vrata jer sam htjela osluškivati hoće li mi ući u sobu ili ne, i onda je počeo jako glasno kašljati pa je otvorio vrata i ispljunio van, i onda se vratio opet u hodnik i nastavio šetati pred par drugih soba, ali mislim da nije pokušao ući u nijednu od njih, već je otišao na kat i tu se valjda probao usrećiti, što god da mu je već cilj obilaženja naših soba. Na Cvjetnom, evo baš sam se zatekla u razmišljanju kao prvo sve ono što je bilo s koronom, potresom, stvarima iseljenih studenata, ovih novih regulacija u menzi i evo sad taj lik, ispada da se nijedan problem ne može adekvatno riješiti bez nekih dodatnih kompliciranja ili bez aktiviranja studenata za stvari za koje je netko drugi odgovoran. Nisam se toliko uplašila, više me adrenalin udario u smislu što ako uđe u sobu, što ću prvo napraviti. Mislim da moramo djelovati na ovo na nacin da se privede ili da se postroži kontrola protoka ljudi kroz Cvjetno.
Kontaktirali smo upravitelja doma Željka Šarčevića, koji nam je odgovorio sljedeće:
– Imali smo dojavu od jedne studentice, koja se požalila da nepoznata osoba viri kroz prozor. Od tada pojačano nadziremo sve prostore doma, a također smo obavijestili i policiju o događaju.
Iako je sigurnost studenata definitivno narušena i treba poduzeti konkretne korake, studenti obavezno trebaju primijeniti savjete koje su im i same kolege nekoliko puta istaknule – trebate zaključavati sobu, spustiti rolete ako ste u prizemlju i ne otvarati nepoznatim osobama te svakako upozoriti Upravu ili portira o problemu!
FOTO: PIXABAY