LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tehnologija

Color Jump: Kad se student poigra obvezama na fakultetu, nastane igrica za mobitel

Dvadesetdvogodišnji student Mario Palić otkrio nam je koliko je radio na svojoj prvoj aplikaciji, što pruža Color Jump te očekuje li nas još koji njegov uradak u Google Play trgovini.

Dvadesetdvogodišnji student Mario Palić otkrio nam je koliko je radio na svojoj prvoj aplikaciji, što pruža Color Jump te očekuje li nas još koji njegov uradak u Google Play trgovini.

Student 2. godine informatike na Sveučilištu u Splitu, dvadesetdvogodišnji Mario Palić, u sklopu jednog od svojih kolegija dobio je zadatak posvetiti se igrama, ali se zaigrao i otišao korak dalje. Na taj je način nastao Color Jump – igrica za mobitel koja, uz to što je zabavna, pomaže u ispunjavanju vremena i u opuštanju.

Dvadesetdvogodišnji Mario Palić otkrio nam je više o samoj igrici:

– Glavni je cilj prijeći što više prepreka i ostvariti što veći rekord. Kuglica u boji prolazi put susrećući se s različitim oblicima svih boja. Nužno je izbjegavati oblike drugačijih boja jer tada igra završava. Prva verzija bila je poprilično nedovršena, ali posljednjim ažuriranjem dodao sam igri živosti i dinamike. Sada se tijekom igre skupljaju kistovi koji donose dodatne pogodnosti kada ih se skupi određen broj. Upravo su mi kolege i prijatelji sugerirali što bi trebalo poboljšati.

Na njenom je razvoju mukotrpno radio mjesecima, ali, kaže, trud se isplatio:

– Trebalo mi je par mjeseci rada, sve sam proučavao i učio preko interneta kako je to ipak malo drugačije od onoga što radimo na faksu. Nakon puno živciranja i errora, trud se isplatio.

Iako je potpuno zadovoljan ishodom svoje igre, kuje nove planove:

– Trenutno sam zadovoljan jer je to moja prva aplikacija. Dobio sam podršku svih poznanika i kolega. Plan mi je napraviti neku ozbiljniju aplikaciju koja se plaća, za razliku od ove besplatne igre.

Igra je dostupna za sve android uređaje verzije 4.0 i novije preko Google Play trgovine, a već je 9. lipnja ažurirana i nudi nove mogućnosti.

FOTO: SCREENSHOT