LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suradnja Sveučilišta u Dubrovniku i Hotela Dubrovačka rivijera

„Cilj je stvoriti bazu kvalitetnih lokalnih kadrova koji će preuzeti rukovodeće funkcije u turističkom sektoru“

– Ova suradnja pridonijet će kvaliteti novoga preddiplomskog stručnog studija Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija, koji s nastavom započinje od akademske 2016./2017. godine. – ističe rektorica Sveučilišta u Dubrovniku.

– Ova suradnja pridonijet će kvaliteti novoga preddiplomskog stručnog studija Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija, koji s nastavom započinje od akademske 2016./2017. godine. – ističe rektorica Sveučilišta u Dubrovniku.

Rektorica prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah i predsjednik Uprave Hotela Dubrovačka rivijera d.d. potpisali su danas u Rektoratu Sveučilišta u Dubrovniku Sporazum o suradnji, koji će se, za početak, odnositi na realizaciju studentske prakse u hotelima Društva: Sheraton Dubrovnik, Astarea i Mlini.

– Dosadašnja iskustva suradnje Sveučilišta s tvrtkama i institucijama vezana uz studentsku praksu pozitivna su i neka su rezultirala zapošljavanjem studenata. Međutim, ova suradnja pridonijet će kvaliteti novoga preddiplomskog stručnog studija Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija, koji s nastavom započinje od akademske 2016./2017. godine Naime, studij je osmišljen i prilagođen praktičnom osposobljavanju studenata i njihovu stjecanju potrebnih znanja i vještina za lakše uključivanje u suvremeno poslovanje. To će se postići, između ostaloga, uvođenjem istaknutih stručnjaka iz gospodarstva u nastavni proces. – rekla je rektorica Vrtiprah.

Foto: UNIDU
 
Predsjednik Uprave Šustar dodao je kako ovo nije samo formalni sporazum jer je politika i strategija Društva suradnja s visokoobrazovnim ustanovama.

– Čestitamo Sveučilištu na pokretanju novoga studija jer smo u deficitu stručnih kadrova. Cilj nam je stvoriti bazu kvalitetnih lokalnih kadrova koji će preuzeti rukovodeće funkcije i koji se mogu suočiti s potrebama tržišta rada i promjenama u turističkom sektoru. U tom smislu, očekujemo da ćemo se povezati na više područja i intenzivno surađivati. Drago mi je da mogu istaknuti i primjer direktora Hotela Sheraton Dubrovnik i operativnog direktora Društva Damira Lukića, bivšeg diplomiranog studenta Sveučilišta u Dubrovniku. – zaključio je Šustar.

Damir Lukić prisustvovao je potpisivanju Sporazuma zajedno s prorektoricom za poslovanje Sveučilišta u Dubrovniku izv. prof. dr. sc. Ivonom Vrdoljak Raguž.

FOTO: UNIDU