LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sastanak ministra i studenata

Četiri tisuće kuna pomoći za studente kojima su izgorjele sobe

Materijalna šteta se procjenjuje na 200 do 300 tisuća kuna, a uzrok požara još uvijek nije poznat.

Materijalna šteta se procjenjuje na 200 do 300 tisuća kuna, a uzrok požara još uvijek nije poznat.

Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić na današnjem je sastanku sa studentima obećao da će u ponedjeljak ministarstvo uplatiti po četiri tisuće kuna svakom studentu iz četvrtog paviljona Studentskog doma Cvjetno naselje kojem je uništena soba u požaru koji se dogodio u srijedu poslijepodne.

Ovu isplatu opisao je kao jednokratnu pomoć, a ministarstvo bi trebalo studentima refundirati sve stvari koje su izgubili u požaru nakon što završi istraga. Smještaj je za ove studente osiguran, tvrde predstavnici Studentskog zbora.

Sanacijski upravitelj Studentskog centra sveučilišta u Zagrebu Mirko Bošnjak objavio je da je uništeno ukupno dvanaest soba. Srećom, u požaru nitko od studenata nije teže ozlijeđen, no smrtno je stradala žena koja se našla u blizini studentskog doma u vrijeme vatrogasne intervencije te ju je pregazilo vatrogasno vozilo, piše 24 sata.

Materijalna šteta se procjenjuje na 200 do 300 tisuća kuna, a uzrok požara još uvijek nije poznat. Prva teorija je da je požar krenuo iz čajne kuhinje na drugom katu četvrtog paviljona, a druga je da je požar prouzrokovao opušak koji je pao na suho lišće na krovu prolaza koji spaja treći i četvrti paviljon.

Svi stanari paviljona bili su evakuirani iz paviljona u srijedu, a u četvrtak im je policija dopustila da se vrate u svoje sobe. Većina "beskućnika" prespavala je u slobodnim sobama na Cvjetnom, dok su neki otišli u Studentski dom Stjepan Radić. Studentski zbor se zahvalio stanarima Cvjetnog koji su svojim kolegama u nevolji odmah ponudili pomoć i smještaj.