LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
4. europska informatička olimpijada

Četiri medalje europske informatičke olimpijade u rukama hrvatskih srednjoškolki

Dvije srebrne i dvije brončane medalje izvrstan su rezultat 4. europske informatičke olimpijade na kojoj su sudjelovale i hrvatske srednjoškolke.

Dvije srebrne i dvije brončane medalje izvrstan su rezultat 4. europske informatičke olimpijade na kojoj su sudjelovale i hrvatske srednjoškolke.

Predstavnice hrvatske reprezentacije na 4. europskoj informatičkoj olimpijadi vratile su se jučer u Zagreb s čak 4 medalje u rukama, izvještava Hina. Ovogodišnje međunarodno natjecanje održano je u nizozemskom Eindhovenu od 21. do 27. srpnja, a uključivalo je 195 natjecateljica iz 56 zemalja. 

Studenti Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti osvojili srebro na međunarodnom natjecanju u Budimpešti


Hrvatske predstavnice na olimpijadi osvojile su ukupno četiri medalje. Dvije srebrne završile su tako u rukama učenica iz zagrebačke XV. gimnazije, Lare Semeš i Maše Dobrić. U istu školu dolazi i jedna brončana medalja, i to učenice Lane Škarice, dok je četvrta, također brončana medalja, pripala Sofiji Velkovskoj iz Prve gimnazije Varaždin.

Formula Student Alpe Adria: nikad više timova, atrakcija za gledatelje i oktanskih uzbuđenja


Djevojke hrvatske reprezentacije na natjecanju su sudjelovale uz stručno vodstvo Ive Tadić te uz Krešimira Malnara, odgovornog voditelja i organizatora ovog nastupa.

IZVOR: HINA