LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Časopisi Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju postigli zavidne rezultate na listi SCImago

Časopisi Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju najbolje su rangirani časopisi iz Hrvatske i u polju antropologije i u polju kulturalnih studija.

Časopisi Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju najbolje su rangirani časopisi iz Hrvatske i u polju antropologije i u polju kulturalnih studija.

Znanstveni časopisi Studia ethnologica Croatica i Etnološka tribina, kojima je Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju izdavač i suizdavač, postigli su sjajan rezultat na Scopusovoj listi SCImago za 2019. godinu.

Kako navode s FFZG-a, u polju Cultural Studies časopis Etnološka tribina nalazi se u prvoj kvartili (Q1), a časopis Studia ethnologica Croatica u drugoj kvartili (Q2). U polju Anthropology, časopis Etnološka tribina nalazi se u drugoj kvartili (Q2), a časopis Studia ethnologica Croatica u trećoj kvartili (Q3).

Ovi su časopisi, također, najbolje rangirani iz Hrvatske i u polju antropologije i u polju kulturalnih studija, a od 52 časopisa iz Hrvatske iz svih znanstvenih polja u području Social Sciences, Etnološka tribina jedini je koji je u prvoj kvartali (Q1), dok je časopis Studia ethnologica Croatica jedan od samo četiri časopisa u drugoj kvartali.

Osim toga, od ukupno 164 znanstvena časopisa iz Hrvatske iz svih znanstvenih područja i polja, njih samo 5 u prvoj je kvartali, među koje spada i Etnološka tribina, dok ih je 26 u drugoj kvartali, među kojima je Studia ethnologica Croatica.
– Čestitke glavnim urednicama doc. dr. sc. Tihani Rubić (Studia ethnologica Croatica) i doc. dr. sc. Petri Kelemen (Etnološka tribina) s Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju te aktualnim uredništvima dvaju časopisa, kao i njihovim prethodnicima, na dugogodišnjoj upornosti, jasnoj viziji i kompetentnosti koje su dovele časopise do izvrsnih rezultata u okviru domaće i svjetske znanstvene produkcije! – stoji na kraju priopćenja.
FOTO: WIKIPEDIA