LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu

Čak pedeset studenata sudjelovalo na UNIST Career Speed Datingu

Studenti su imali priliku predstaviti se poslodavcima u petominutnim razgovorima s ciljem pronalaska stručne prakse ili čak stalnog zaposlenja.

Studenti su imali priliku predstaviti se poslodavcima u petominutnim razgovorima s ciljem pronalaska stručne prakse ili čak stalnog zaposlenja.

U četvrtak, 14. ožujka 2024., već treću godinu zaredom uspješno se održao UNIST Career Speed Dating, inovativni događaj na kojem su sudjelovali studenti u petominutnim razgovorima s poslodavcima s ciljem pronalaska stručne prakse ili čak stalnog zaposlenja. Otvorenje događaja u SPINIT inkubatoru Sveučilišta u Splitu predvodili su prorektor za strateško planiranje i upravljanje, prof. dr. sc. Boris Maleš, pročelnik Sveučilišnog odjela za stručne studije, dr. sc. Petar Pepur, te voditeljica Ureda za upravljanje karijerama, Antonia Peroš. 

Manifestacija se i ove godine pokazala vrlo popularnom na temelju visokog broja sudionika, a prijavilo se njih čak pedeset. Ivana Hrkač, studentica četvrte godine studija Menadžmenta trgovine i turizma sa Sveučilišnog odjela za stručne studije, koja je sudjelovala već treći put, izrazila je svoje oduševljenje događajem. 
 
„Ove godine sudjelujem i u organizaciji te me veseli što su se studenti opet odazvali u velikom broju. Neki koji su primjerice prošle godine imali veliku tremu i bojali se predstavljanja poslodavcima, posebno oni kojima je to bio prvi razgovor za p„sao u životu, vratili su se opet, što je jako pozitivno i raduje nas sve. Pošto se sve odvija vrlo opušteno i brzo, već nakon prvog razgovora kolege steknu samopouzdanje.” – izjavila je Ivana.

Zadovoljstva i entuzijazma nije nedostajalo ni kod poslodavaca.
 
“Prošle godine smo bili ugodno iznenađeni odazivom i kvalitetom kandidata, nekoliko njih i danas radi kod nas. Kod ovakvog tipa razgovora, najvažniji je prvi dojam, a svima bih poručio da budu autentični i iskreni.” – kazao je Antonio Miličević iz tvrtke Deltron.
 
Među poslodavcima su se našli Centaurus, Studentski Centar Split, Foteinos, Laguna trade, Adriatic.hr, International Medical Corps, UHY HB Ekonom, Retoi, Tommy, Zagrebačka banka, Adriatic osiguranje, Promoplan, Promotion & Events  te Studenac.
FOTO: SVEUČILIŠTE U SPLITU