LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
eSTUDENT

„Business Plan Contest“ priveden kraju

Pobjednički tim je Croatia Rescue koji razvija informacijski sustav za brže lociranje unesrećenih osoba.

Pobjednički tim je Croatia Rescue koji razvija informacijski sustav za brže lociranje unesrećenih osoba.

Business Plan Contest prošloga je tjedna priveden kraju ceremonijom svečanog zatvaranja natjecanja.

Završnica je održana 7. svibnja u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je više od 150 studenata s fakulteta, visokih i viših škola iz cijele Hrvatske.

U natjecanju je sudjelovalo 65 timova u četiri mjeseca, a svi zainteresirani mogli su čuti javne prezentacije ideja i projekata devet timova finalista koje je odabrao stručni žiri.

Na ceremoniji su prisustvovali predstavnici organizacijskih partnera u suradnji s kojima je natjecanje organizirano i realizirano. Oni su ovaj događaj podržali ili financijski ili su poslali svoje članove koji su sudjelovali u radu žirija, kao mentori, predavači ili voditelji radionica. Neki od tih partnera bili su: Zagrebačka banka, Poslovno-inovacijska agencija RH – BICRO, Hrvatska mreža poslovnih anđela – CRANE, Zagrebački inkubator poduzetništva, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije – HAMAG INVEST, Henkel i Nestle.

Prisutnima su se obratili Hrvoje Prpić, predstavnik mentora u natjecanju, te Frane Šesnić, koji se obratio u ime stručnog žirija. Prva tri tima nagrađena su novčanim i nenovčanim nagradama koje im omogućavaju daljnju razradu i usavršavanje ideje, kao i realizaciju.

Pobjednički tim je Croatia Rescue koji razvija informacijski sustav za brže lociranje unesrećenih osoba. Tim je nagrađen s 20 000 kuna, a osim novčane nagrade, tim je ušao u predinkubacijski program Tehnološkog parka Zagreb. Osim toga, omogućeno mu je sudjelovanje u edukacijskom programu Zagrebačke banke, sudjelovanje na konferenciji Lean Startup Machine te konferenciji Korporativne inovacije i intrapoduzetništvo u organizaciji Projekture.

FOTO: ESTUDENT