LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt na EFZG-u

Business Matchmaker spaja studente s poduzećima

Studenti EFZG-a imaju priliku predstaviti se željenim poduzećima među ukupno njih 21. Na taj će način razviti svoje sposobnosti samoprezentacije i upoznati se s tržištem rada iz prve ruke.

Studenti EFZG-a imaju priliku predstaviti se željenim poduzećima među ukupno njih 21. Na taj će način razviti svoje sposobnosti samoprezentacije i upoznati se s tržištem rada iz prve ruke.

Business Matchmaker, koji organiziraju studentska udruga eSTUDENT i Ured za savjetovanje i razvoj karijera Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održat će se na Fakultetu 26. ožujka od 9 do 15 sati, nakon čega slijedi druženje u Kefi. Ovaj projekt omogućuje studentima da se u kratkim selekcijskim intervjuima od 4 minute osobno predstave skupini željenih poduzeća. 

Riječ je o speed dating događaju namijenjenom studentima EFZG-a na kojemu se, dakle, studenti predstavljaju poslodavcima. Nakon intervjua ocijenit će jedni druge, a najbolje studente očekuje drugi krug intervjua u kojem će se moći dodatno upoznati i saznati više o mogućnostima zapošljavanja.

Studenti ovako na zanimljiv i koristan način razvijaju svoje sposobnosti samoprezentacije i upoznaju se s tržištem rada iz prve ruke. Prošlogodišnja sudionica Business Matchmakera Lucija Matašin podijelila je svoje iskustvo:

– Sudjelovanjem na Business Matchmakeru dobila sam studentski posao koji je, iskreno, sve samo ne studentski. Samim time i izvrsnu referencu za CV te puno motivacije i hrabrosti za lakše suočavanje sa stresom u sličnim situacijama u budućnosti. Upoznala sam ljude iz poduzeća koje ću možda nekada opet sresti jer svijet je zaista mali i tko zna gdje ću biti sutra i hoću li možda nekoga od tih osoba susresti na svome putu. Ova inicijativa eSTUDENT-a i Ureda za savjetovanje i razvoj karijera zaista pruža studentima EFZG-a nešto što ne dobivaju kroz nastavu.

Poduzeća koja sudjeluju u projektu jesu: 24sata, Addiko bank, Atlantic grupa, ATOS, British American Tobacco, Croatia Osiguranje, Deloitte, DIV grupa, EY, INA, Kaufland, KING ICT, KPMG, L'Oreal Adria, mStart, Philip Morris Zagreb, Samsung, SofaScore, Syskit, Talentarium i Zagrebačka banka. Više informacija možete saznati na službenoj web-stranici.

FOTO: ANITA KLASNIĆ/STUDENTSKI.HR