LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Licem u lice”

Business Matchmaker na inovativan način spaja studente EFZG-a i poslodavce; prijave u tijeku

Studentima EFZG-a otvorena je mogućnost da prve korake u procesu zadovoljenja profesionalnih aspiracija ostvare kroz jednostavan, dinamičan i inovativan selekcijski proces još za vrijeme završnih godina svoga studija.

Studentima EFZG-a otvorena je mogućnost da prve korake u procesu zadovoljenja profesionalnih aspiracija ostvare kroz jednostavan, dinamičan i inovativan selekcijski proces još za vrijeme završnih godina svoga studija.

Business Matchmaker projekt je koji studentima završnih godina Ekonomskog fakulteta u Zagrebu pruža mogućnost susreta licem u lice s budućim poslodavcem, a koji organiziraju Ured za savjetovanje i razvoj karijera EFZG-a te udruga eSTUDENT. Ovogodišnje će se izdanje održati 26. ožujka u prostorijama Fakulteta. Prijave za sudjelovanje traju do 15. ožujka, a vrše se na službenoj stranici Projekta.  

Projekt je zamišljen kao brz i učinkovit način inicijalnog kontakta između studenata i njihovih potencijalnih poslodavaca. Ovaj događaj predstavlja izazov za sudionike i pomaže im pri razvijanju sposobnosti samoprezentacije, dok poslodavcima nudi mogućnost selektiranja najboljih kandidata na bazi četverominutnog intervjua na kojem stječu prvi dojam, a zatim i dubinskog dvadesetominutnog intervjua unutar kojega kandidati otkrivaju ostatak lepeze svojih kvaliteta.

Business Matchmaker otvara mogućnost studentima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu da prve korake u procesu zadovoljenja profesionalnih aspiracija ostvare kroz ovakav jednostavan, dinamičan i inovativan selekcijski proces još za vrijeme završnih godina svoga studija. Sudjelovanjem dobivaju iskustvo intervjua s velikim i uspješnim poduzećima, dok za one najuspješnije postoji mogućnost zaposlenja ili dobivanja prakse u nekom od njih. Također, tom prilikom mogu saznati sve o mogućnostima zaposlenja i razvoju karijere, povezati se s drugim studentima te upoznati s trenutnim tržištem rada.

– Prijavio sam se na Business Matchmaker iz neke osobne znatiželje. Sami me koncept tako kratkog intervjua s potencijalnim poslodavcem zaintrigirao te sam želio to iskusiti iz prve ruke. Iznimno me se dojmilo kako sam u te četiri minute, osim predstavljanja sebe, dobio uvid u svako poduzeće i prilike koje nude nama studentima. Mislim da je Business Matchmaker odlična prilika svakom studentu EFZG-a da dođe u doticaj s tržištem rada i napravi prvi korak prema svojoj željenoj karijeri. – svoje dojmove sa sudjelovanja na Business Matchmakeru podijelio je Borna Nikolić.

FOTO: PIXABAY