LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu

Business Club na FOI-ju širi financijsku pismenost, poduzetničku kulturu i poslovna znanja

Business club @FOI pokrenuo se kako bi se širila i unaprjeđivala financijska pismenost, poduzetnička kultura i poslovna znanja. Udruga ima u planu organizirati niz događaja koji bi potakli suradnju studenata sa svih smjerova na Fakultetu organizacije i informatike.

Business club @FOI pokrenuo se kako bi se širila i unaprjeđivala financijska pismenost, poduzetnička kultura i poslovna znanja. Udruga ima u planu organizirati niz događaja koji bi potakli suradnju studenata sa svih smjerova na Fakultetu organizacije i informatike.

Hrvatska je uistinu zemlja mladih, vrijednih i inteligentnih umova željnih znanja i rada o čemu svjedoči i Business club @FOI.

Udruga je snovana 20. lipnja 2016. godine na Fakultetu organizacije i informatike, na inicijativu studenata – bivšeg predsjednika Studentskog zbora Karla Nadoveze te izv. prof. dr. sc. Marine Klačmer Čalopa, a nastala je po uzoru na Financijski klub EFZG-a. Perspektivni studenti rekli su kako im je želja surađivati s istima u projektima. Bussines Club trenutno ima 27 članova.

Business club @FOI pokrenuo se kako bi se širili i unaprjeđivali financijska pismenost, poduzetnička kultura i poslovna znanja, a uz to bi aktivnosti kluba bile organiziranje tematskih radionica, organizacija seminara, predavanja i konferencija, organizacija case study i sličnih natjecanja te suradnja sa sličnim organizacijama sa Sveučilišta, države i regije. Cilj je okupiti studente i djelatnike kako bi se navedeno ostvarilo.

– Na FOI-ju je potrebna suradnja sa studentima različitih smjerova te bi ovim putem željeli pozvati sve zainteresirane studente svih smjerova (PITUP, Ekonomika poduzetništva i Informacijski i poslovni sustavi) da se učlane i postanu dio našeg tima kako bi djelovanje udruge bilo značajnije i prepoznatljivo na fakultetu i šire. Učlanjenjem u takvu udrugu dobivaju priliku sudjelovati u raznim projektima, radionicama, upoznati se s poduzećima te na taj način obogatiti svoje znanje i životopise, ali i steći pozitivna iskustva – poručile su predsjednica Business cluba Marina Zubić i Jelena Mateina, druga zamjenica predsjednice.

FOTO: Business Club

Udruga ima u planu organizirati niz događaja koji bi potakli suradnju studenata sa svih smjerova na Fakultetu organizacije i informatike. Neki su od događaja koji se planiraju ostvariti u narednim mjesecima radionica „Kako izraditi poslovni plan“ na FOI-ju za zainteresirane studente sa svih smjerova, posjet Prvoj gimnaziji Varaždin te održavanje radionice na temu „Poduzetništvo“, pozvano predavanje na temu „Mirovinski fondovi“, održavanje predavanja vezano uz natjecanje University Trading Tournament, te na taj način pokušati motivirati studente da se odazovu na natjecanje u što većem broju. 

– Naročito nam je želja da organiziramo nekoliko radionica i predavanja na temu „Financijske pismenosti“ našim studentima, ali i u osnovnim te srednjim školama u regiji. Osim toga, jedna od važnijih aktivnosti Business Cluba @FOI je suradnja sa FOI start-upovima te na taj način povezati studente sa svih smjerova da sudjeluju u kreiranju novih start-upova ili u kreiranju timova za razna case study natjecanja. Htjeli bismo također pokrenuti suradnju sa što više poduzeća iz realnog sektora u projekte Business Cluba i FOI-ja – objasnile su Marina i Jelena.

Udrugu možete pratiti na Instagramu, a studenti FOI-ja, ukoliko su zainteresirani za učlanjenje ili dodatne informacije, utoliko se mogu javiti predsjedništvu kluba ili nekom od članova.

Sastav predsjedništva:

1. Predsjednica – Marina Zubić, studentica druge godine diplomskog studija Ekonomike poduzetništva

2. Prva zamjenica predsjednice – Ana-Marija Miklaužić, studentica druge godine diplomskog studija Ekonomike poduzetništva

3. Druga zamjenica predsjednice – Jelena Mateina, studentica druge godine diplomskog studija Ekonomike poduzetništva

4. Tajnica – Kristina Čuček, studentica prve godine diplomskog studija Ekonomike poduzetništva.

FOTO: BUSINESS CLUB