LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SUPUES

Budućnost ugodnog stanovanja ove se godine seli na Youtube!

Ovogodišnje izdanje konferencije BUS održat će se sutra, 23. svibnja, ali na Youtubeu.

Ovogodišnje izdanje konferencije BUS održat će se sutra, 23. svibnja, ali na Youtubeu.

Studentska udruga SUPEUS organizira 9. po redu BUS – Budućnost ugodnog stanovanja, besplatnu konferenciju za studente koja će se ove godine održati online sutra, 23. svibnja, u 10 sati.

– SUPEUS je interdisciplinarna udruga studenata koji svojim radom promiče energetsku učinkovitost, održivu gradnju i obnovljive izvore energije. Kroz svoje djelovanje Udruga objedinjuje različite tehničke i znanstvene discipline te stručne izvore, dotičući se aktualnih grana tehnologije, znanosti i gospodarstva. SUPEUS je time sadržajno jedinstvena udruga na razini studentskih udruga u Republici Hrvatskoj. – stoji na njihovoj stranici.

Iako je riječ o devetom izdanju ove konferencije, prvi put će se održati online, i to na Youtubeu gdje će sudionici moći aktivno sudjelovati u postavljanju pitanja. Kako navode organizatori, ideja je da se za vrijeme i nakon predavanja skupljaju pitanja koja će njihov moderator postaviti predavačima.

Nakon uvodne riječi voditelja slijedi predavanje profesora s FER-a koji će govoriti o pametnim mrežama, nakon čega slijedi predavanje dr. sc. Josipa Zdenkovića iz Schrack Technika o bateriji – spremniku energije u domu. Zatim će o financiranju projekata iz fonda govoriti Mladen Ilijević, dipl. ing. arch., voditelj projekata energetske učinkovitosti u zgradarstvu iz FZOEU-a, nakon čega je na redu predavanje Tanje Herr, dipl. ing. arch. iz Fibrana, o trajno učinkovitim ravnim krovovima. Detalje programa možete pronaći ovdje.

Osim što će sudionicima pružiti sasvim sigurno sudjelovanje na konferenciji s obzirom na uvjete, za one najaktivnije pripremili su nekoliko simboličnih nagrada! Na konferenciji će pet predavača održati predavanje od 15 minuta nakon čega slijede pitanja i rasprava 15 minuta, a emitiranje uživo možete pratiti na poveznici.
FOTO: FACEBOOK / SUPEUS