LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Incijativa veleučilišta i županije

Budućim studentima s potresom pogođenih područja nude se stipendije i smještaj

– Želimo na ovaj način pružiti ruku solidarnosti i promovirati Međimursko veleučilište. – poručio je župan Posavec.

– Želimo na ovaj način pružiti ruku solidarnosti i promovirati Međimursko veleučilište. – poručio je župan Posavec.

Međimursko veleučilište u Čakovcu i Međimurska županija osigurali su besplatan smještaj u učeničkom domu i stipendije za maturante iz područja koja su pogođena potresom ako upišu stručni studij Održivi razvoj u Čakovcu.

Riječ je o inicijativi međimurskog župana Matije Posaveca i dekana MEV-a doc.dr.sc. Igora Klopotana pa će tako Međimurska županija za 10-ak budućih studenata osigurati smještaj, a Veleučilište će osigurati stipendije za upis spomenutog studija, ali i ostale studijske programe.
– Želimo na ovaj način pružiti ruku solidarnosti i promovirati Međimursko veleučilište. U Međimurju se mnogo ulaže u obrazovanje, a kako smo uspjeli obnoviti učenički te izgraditi studentski dom, i snažno povezati obrazovni sektor s gospodarstvom, vjerujemo da će nam mladi ljudi, budući studenti doći ovdje i svoje stečeno znanje primijeniti u Hrvatskoj – poručio je župan Posavec.
Inicijativu su već predstavili dekan doc.dr.sc. Igor Klopotan i pročelnica Odjela za Održivi razvoj Magdalena Zeko, mag. iur. gradonačelniku Popovače Josipu Miškoviću, načelniku Općine Križ Marku Magdiću te ravnateljici Srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad i njezinim suradnicima.
– Međimursko veleučilište, osim obrazovnog i znanstvenog, svoj doprinos zajednici želi dati i pomaganjem u drugim područjima. Jedan primjer je ovakva pomoć budućim studentima s potresom pogođenih područja – izjavio je dekan Klopotan i pozvao potencijalne studente da prihvate ovu priliku i dođu studirati na MEV.
FOTO: PIXABAY