LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sigurnost na internetu

Budući inženjeri organiziraju radionicu o računalnoj sigurnosti

FERSEC Challenge je radionica na temu računalne sigurnosti koja će se održati krajem ožujka u organizaciji studentske udruge EESTEC.

FERSEC Challenge je radionica na temu računalne sigurnosti koja će se održati krajem ožujka u organizaciji studentske udruge EESTEC.

U organizaciji studentske udruge EESTEC od 18. do 26. ožujka održat će se radionica o računalnoj sigurnosti. Radionica nudi mogućnost savladavanja znanja na području web sigurnosti, reverse engineeringa i razvoja exploita te rješavanja zadataka u opsegu radionice uz koje će studenti moći u potpunosti ovladati naučenim znanjem.

Prijaviti se mogu svi studenti koji će do početka radionice imati potrebna osnovna predznanja, a to su znanja niže razine o operacijskim sustavima i programiranju u assemblyju te znanja o računalnim mrežama i internetu.

Radionica se sastoji od dvaju dijelova. Prvi će dio činiti predavanja koja će držati student FER-a, akademski koordinator radionice, Žad Deljkić, te predavači iz industrije. U drugom će se dijelu radionice održati Capture The Flag (CTF) natjecanje u kojem će polaznici, organizirani u timove, moći provjeriti svoje novostečeno znanje.

IZVOR: Alen Hrga

Formalno otvorenje bit će u ponedjeljak, 20. ožujka na FER-u, a predavanja počinju od subote, svakog dana po četiri sata, na kojima će svaki predavač držati predavanje o jednoj temi iz područja sigurnosti upotpunjenu praktičnim zadacima iz gradiva tog dana.

Alen Hrga, student prve godine diplomskog studija Programsko inženjerstvo na FER-u, objašnjava važnost i bit ovakve radionice:

– Računalna sigurnost je zanimljivo i sadržajem široko područje za koje su studenti uveliko zainteresirani. Odlučili smo organizirati radionicu koja će pokriti onaj dio sigurnosti koji je manje pokriven na kolegijima na fakultetu, a to se primarno odnosi na reverzno inženjerstvo, pisanje exploita i naprednu web sigurnost. Cilj je radionice  potaknuti studente na samostalan rad i učenje u području sigurnosti jer je ona prisutna u svim oblicima poslovanja na Internetu i bitan aspekt na koji uvijek treba obratiti pozornost.

Prijave su otvorene za sve studente Sveučilišta u Zagrebu, a traju sve do 12. ožujka 2017., do 23:59. Po završetku radionice svi će studenti dobiti certifikat o sudjelovanju koji će biti iznimna nadopuna njihovih životopisa, a pomoći će im u budućoj karijeri.

Više detalja možete saznati na mrežnoj stranici Udruge.

FOTO: ALEN HRGA