LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Brucoši RGN-a iskazuju pripadnost akademskoj zajednici

Svake godine uoči blagdana sv. Barbare, zaštitnice rudara i opasnih zanimanja, ophodari dolaze u posjet rektoru kako bi iskazali zrelost i pripadnost akademskoj zajednici.

Svake godine uoči blagdana sv. Barbare, zaštitnice rudara i opasnih zanimanja, ophodari dolaze u posjet rektoru kako bi iskazali zrelost i pripadnost akademskoj zajednici.

Brucoši Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji se primaju u rudarski stalež u petak, 1. prosinca 2017. u 16.30 sati posjetit će Sveučilište u Zagrebu u pratnji predstavnika udruge Sretno! i predstavnika Fakulteta. Uz rektora prof. dr. sc. Damira Borasa ophodare će primiti i prorektori.

Svake godine na blagdan sv. Barbare, zaštitnice rudara i opasnih zanimanja, ili uoči toga blagdana, ophodari dolaze u posjet rektoru kako bi iskazali svoju zrelost i pripadnost akademskoj zajednici. Tom prigodom ispred zgrade Sveučilišta otpjevaju akademsku himnu Gaudeamus igitur, a tijekom prijama prigodne rudarske pjesme.

Ovogodišnji posjet ophodara organizira se uoči Dana Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji se obilježava u ponedjeljak, 4. prosinca 2017. Svečana sjednica Fakultetskoga vijeća, koja će se održati u Velikoj predavaonici u 11 sati, započet će uvodnim govorom prof. dr. sc. Zorana Nakića, obnašatelja dužnosti dekana Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nakon njega uzvanicima će se obratiti rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i predsjednik Hrvatske akademije tehničkih znanosti prof. dr. sc. Vladimir Andročec. Svečanost će se nastaviti dodjelom priznanja i nagrada najuspješnijim studentima, djelatnicima Fakulteta i poslovnim suradnicima RGN-a.

Ophodari će se 4. prosinca u 17 sati uputiti prema Trgu bana Josipa Jelačića, a potom prema Kamenitim vratima. Nakon zajedničkog paljenja svijeće na Kamenitim vratima krenut će na Gornji grad, na misu u crkvi sv. Katarine.

FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR