LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Srpanjski upisni rok Sveučilišta u Zagrebu

Brucoši popunili 86 % upisnih mjesta na zagrebačkom sveučilištu

Za upis studenata u prvu godinu preddiplomskih, integriranih i stručnih studija u rujanskom upisnom roku ostalo je 1 670 mjesta.

Za upis studenata u prvu godinu preddiplomskih, integriranih i stručnih studija u rujanskom upisnom roku ostalo je 1 670 mjesta.

Završeni su upisi u prvu godinu na preddiplomske, integrirane i stručne studije u srpanjskom upisnom roku na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu. 

Na 12 455 upisnih mjesta upisano je 10 785 studenata (od predviđenih 10 632 redovitih, upisano je 9 813 studenata). Popunjenost je na ukupnoj razini 86,6 %, dok je za redovite studente 92,3 %, što je slično prošlogodišnjoj razini upisanih u srpnju (86,19 % ukupno, a 91,08 % na redoviti studij).

Sukladno tome, na Sveučilištu u Zagrebu za upis studenata u prvu godinu preddiplomskih, integriranih i stručnih studija u rujanskom upisnom roku ostalo je još 1 670 mjesta.

Na nekim fakultetima više nema mjesta za jesenski rok. Najviše slobodnih mjesta ima na Pravnom, Prometnom, Ekonomskom i Grafičkom fakultetu.

Jesenskoga roka neće biti na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Medicinskom, Filozofskom, Edukacijsko rehabilitacijskom, Arhitektonskom, Rudarskom, Veterinarskom, Prehrambeno-tehnološkom, Farmaceutskom (osim za strance koji nisu iz EU-a), a isto vrijedi za Stomatološki fakultet, prenosi tportal).

Najviše studenata upisalo je društveno područje (4 115), zatim tehničko (2 679) pa humanističko (1 394). Najmanje ih je upisalo biomedicinsko (736), prirodno (714) i umjetničko (170) znanstveno područje. Valja uzeti u obzir i broj mogućih upisnih mjesta za pojedino znanstveno područje.

Za upis viših godina vrijede dosadašnja pravila:
– oni koji su u prethodnoj godini ostvarili više od 55 ECTS bodova, studirat će besplatno
– oni koji su ostvarili između 30 i 54, plaćat će ovisno o cijenama bodova
– oni koji su ostvarili manje od 30, morat će platiti punu cijenu školarine.

Rezultati upisa i sastavnice koje će imati jesenski upisni rok dostupne su na službenim mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.