LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko predstavništvo

Boras (Ivan Pavao) postao predsjednik Studentskog zbora

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu izabrao je svoje novo vodstvo, a najavljuje i neke promjene u svom radu.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu izabrao je svoje novo vodstvo, a najavljuje i neke promjene u svom radu.

Na konstituirajućoj sjednici Studentskog zbora izabrano je novo vodstvo za akademsku 21/22. godinu, izvijestili su iz Zbora

Na funkciju Predsjednika s 38 glasova za i 7 suzdržanih izabran je Ivan Pavao Boras, student 4. godine Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Na funkciju Zamjenika predsjednika izabrana je Bruna Bandula, studentica 1. godine diplomskog studija na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu.

Zbor je usvojio i Plan rada Studentskog zbora za akademsku 2021/2022. godinu. S ciljem veće informiranosti cjelokupne studentske populacije o djelovanju Studentskog zbora, Studentski zbor navodi da će:
  • objavljivati javni mjesečni izvještaj o radu Studentskog zbora
  • organizirati javne tribine o ključnim temama za studentsku populaciju
  • omogućiti široj studentskoj populaciji predlaganje točke dnevnog reda za svaku sjednicu Skupštine.
Smanjit će se i ovlasti predsjednika Zbora.

– S ciljem smanjenja ovlasti Predsjednika, Studentski će zbor hitno provesti izmjene Statuta – Predsjednik bez suglasnosti kolega iz Predsjedništva i Skupštine neće moći samostalno potpisivati opće akte i financijsku dokumentaciju Studentskog zbora. Dodatno, Predsjednik se obvezuje na iznošenje tromjesečnog financijskog izvještaja Skupštini Studentskog zbora. – ističu iz Zbora.

S ciljem uključivanja studentske populacije, udruga i zborova svih fakulteta u rad Studentskog zbora, Studentski zbor navodi da će raspisati javni poziv za članstvo u odborima Studentskog zbora, organizirati radionice pisanja projekata i prijave na natječaj, aktivno se uključiti u rješavanje specifičnih problema s kojima se suočavaju studenti na svojim fakultetima.

Sljedećih nekoliko dana Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu će na svojim društvenim mrežama detaljnije predstaviti usvojeni plan rada, a za to ih pratite na Instagramu, TikToku i Facebooku

FOTO: STUDENTSKI.HR