LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Problem studentskog smještaja

Bojkot Studentskog zbora i studenata: „Budimo solidarni, pokažimo zajedništvo i recimo #NePlaćam”

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu poziva studente na neplaćanje stanarine sve do ispunjenja zahtjeva.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu poziva studente na neplaćanje stanarine sve do ispunjenja zahtjeva.

Čini se da konačno završavaju replike na replike unedogled jer je Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu upravitelju Mirku Bošnjaku nakon njegovih odgovora poslao svoje konačne zahtjeve. Kako navodi Zbor, sve do ispunjenja njihovih zahtjeva pozivaju studente koji borave u studentskim domovima u Zagrebu na neplaćanje stanarine.
Vezano: Replika na repliku unedogled: Studentski zbor ponovno nezadovoljan odgovorima SC-a
Upravitelj Bošnjak pristao je na dio prijedloga Zbora koji se odnosi na iseljene studente iz SD Cvjetno naselje i SD Lašćina pa su studenti s Cvjetnog do kraja akademske godine oslobođeni plaćanja stanarine. S druge strane, nije prihvaćen dio prijedloga koji se odnosi na stanare Lašćine jer oni nisu iseljeni, odnosno, evakuiran je samo prvi paviljon. 

S obzirom da su neki zahtjevi Zbora ostali neispunjeni, kao što su ukidanje plaćanja stanarine za studente s Lašćine, smanjenje stanarine za 50%, odnosno sa 100 na 50 kuna za sve studente SD Stjepan Radić u čije su sobe useljeni drugi studenti, prihvaćanje odgovornosti za gubitak imovine, ukidanje naknade za obradu natječaja te poptuno čišćenje i dezinfekcija studentskih soba, Zbor je odlučio ići korak dalje pa poziva studente na bojkot.

Odgovore upravitelja Studentskog centra u Zagrebu možete pronaći na poveznici.
FOTO: FACEBOOK