LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu

Bliži se Tjedan karijera na kojemu studenti FOI-a biraju svoje buduće poslodavce

Čak 71 % studenata zaposlilo se unutar samo tri mjeseca nakon završetka fakulteta u željenoj tvrtki.

Čak 71 % studenata zaposlilo se unutar samo tri mjeseca nakon završetka fakulteta u željenoj tvrtki.

Studenti Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (FOI) pri završetku studija imaju priliku sami odabrati svoje buduće poslodavce. Tjedan karijera, najveći događaj koji povezuje studente s poslodavcima, organizira Centar za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK FOI) i pruža im priliku da uspostave kontakt s različitim tvrtkama.

Brojne velike i ugledne tvrtke oglašavat će se studentima FOI-a kao budućim informatičarima i ekonomistima koji su vrlo traženi na tržištu rada. Dvanaesti po redu Tjedan karijera održat će se u Varaždinu od 16. do 20. listopada 2023.


Što se nudi?


Studenti će imati priliku razgledati Karijerni špancir gdje će moći razgovarati s potencijalnim poslodavcima u FOI-evom loungeu. Također se pripremaju razne tematske radionice koje obrađuju teme IT-a i poduzetništva. Organizatori su ove godine odlučili studentima prirediti i iznenađenja putem CPSRK aplikacije. Tamo studenti FOI-a mogu kreirati svoje poslovne profile sa svim nastavnim i izvannastavnim aktivnostima.


Brojke ne lažu


Tjedan karijera mnogima je omogućio da pronađu svoja prva radna mjesta, za što postoje i dokazi.

 

Izuzetnu priliku za prvi susret s tržištem rada potvrđuje i statistika koju je CPSRK prikupio na temelju iskustava bivših studenata FOI-a – njih čak 71 % zaposlilo se unutar samo tri mjeseca nakon završetka fakulteta u željenoj tvrtki, odnosno više od 82 % unutar prvih šest mjeseci – objavljuje Universitas-portal.hr.


Već niz godina Fakultet organizacije i informatike (FOI) implementira inovativne metode u svoj nastavni proces, uključujući stručnjake iz stvarnog poslovnog okruženja. Oni sudjeluju u različitim oblicima suradnje, kao što su primjena modela učenja putem praktičnog rada (work-based learning) i rješavanja problema (problem-based learning), s ciljem obogaćivanja znanja studenata FOI-a.

 

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA