LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Detaljni kalendar ispita

Bliži se drugi rok državne mature, provjerite ključne datume pojedinih ispita i objave rezultata

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je detaljan kalendar ispita te ostale ključne datume na drugome roku državne mature.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je detaljan kalendar ispita te ostale ključne datume na drugome roku državne mature.

Ljeto je u punome jeku, no vellik broj učenika istovremeno se priprema i za drugi rok državne mature. Prema informacijama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, u tijeku je prijava ispita koja će trajati do zaključno 31. srpnja 2024.
 

Raspored ispita


Objavljeni su službeni odgovori za nekoliko predmeta s drugog roka državne mature


Ispiti će se održavati unutar tri tjedna, točnije od 21. kolovoza do 6. rujna. Ispiti iz hrvatskog jezika (test sa sažetkom i esej) održat će se u prvome tjednu, dok se niža i viša razina ispita iz matematike i engleskog jezika pišu u drugome tjednu. Treći tjedan predviđen je za ostale strane jezike, a kako su točno zakazani datumi pojedinih ispita za sve preostale predmete, uključujući i informacije o točnoj satnici i trajanju ispita, učenici mogu provjeriti u vremeniku koji je objavio NCVVO.
 

Važni datumi


I dalje se prebacuje loptica krivnje za loše rezultate na državnoj maturi, a ispaštaju samo – učenici


Prvi neslužbeni rezultati bit će objavljeni 11. rujna, nakon čega će učenici imati rok od dva dana (do 13. rujna) uložiti eventualne prigovore.

Saznajte gdje preuzeti svoje potvrde o položenim ispitima državne mature


Konačni rezultati objavit će se 18. rujna, dok je podjela svjedodžbi predviđena za 20. rujna 2024.
IZVOR: NCVVO
FOTO: PIXABAY