LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište Sjever

Bivši urednik poznate televizije otkrio što to Sveučilište Sjever radi bolje od drugih i kako se stvaraju novinari

Tijekom svoje karijere, izvještavao je o ključnim događajima poput akcije Bljesak i posjeta dvojice papa Hrvatskoj.

Tijekom svoje karijere, izvještavao je o ključnim događajima poput akcije Bljesak i posjeta dvojice papa Hrvatskoj.

Na Sveučilištu Sjever, Odjel za komunikologiju, medije i novinarstvo ističe se po svojem bogatstvu praktičnog iskustva koje donose profesori. Među njima je i doc. dr. sc. Branimir Felger, bivši urednik informativnog programa Nove TV, koji prenosi svoje dragocjeno iskustvo budućim novinarima i medijskim stručnjacima.

Felger je započeo svoj novinarski put 1994. godine na Hrvatskoj televiziji kao honorarni dopisnik, a kasnije je radio kao urednik na Novoj TV. Tijekom svoje karijere, Felger je izvještavao o ključnim događajima poput akcije Bljesak i posjeta dvojice papa Hrvatskoj. Njegova sposobnost multitaskinga i upravljanja timovima te široka mreža kontakata bile su ključne za njegov uspjeh kao urednika, ističu u intervjuu na stranici sveučilišta.

Na Sveučilištu Sjever rasle plaće i broj radnika, ali godinu završili s minusom



Na Sveučilištu Sjever Felger predaje kolegije kao što su TV emisija, TV izvješćivanje i pisanje priloga, istraživačko novinarstvo te izvedbeno-scenska komunikacija. Naglašava važnost kombiniranja teorije i prakse te potiče studente da budu proaktivni i zainteresirani za medije.

Saznajte kako prijaviti novinarski rad za upis na sveučilišni prijediplomski studij Novinarstvo


Felger ističe da Sveučilište Sjever i Odjel za komunikologiju, medije i novinarstvo imaju više profesora s praktičnim iskustvom u medijima nego bilo koji drugi srodni studij u zemlji. Smatra da je to neprocjenjivo bogatstvo koje pruža odličan temelj za kvalitetnu nastavu.
 

„Načela novinarstva se nisu promijenila.” – kaže Felger: „Vijest mora biti točna, provjerena i objavljena prema etičkim i moralnim načelima.” – Njegova poruka studentima je jasna: „Nije sramota ne znati, već ne pokušati saznati i naučiti. Uz čvrstu volju, samo im je nebo granica.”


Nova pročelnica Odjela za odnose s javnostima: Sjever će brzo postati najrelevantnija ustanova


Sveučilište Sjever nastavlja svoj rast kao moderno europsko sveučilište, a predani profesori poput Felgera igraju ključnu ulogu u oblikovanju budućih medijskih profesionalaca, završavaju misao sa sveučilišta.
IZVOR: SVEUČILIŠTE SJEVER
FOTO: SVEUČILIŠTE SJEVER, ILUSTRACIJA