LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Catch your Career

Biraj studentski posao i uhvati svoju karijeru!

Saznaj sve o procesu zapošljavanja i zakonskim pravima, upoznaj poslodavce, njihove tvrtke i pripravničke programe na događanju uživo.

Saznaj sve o procesu zapošljavanja i zakonskim pravima, upoznaj poslodavce, njihove tvrtke i pripravničke programe na događanju uživo.

Posao i studiranje, kombinacija dobro poznata studentima koji napuštaju svoje rodno mjesto i odlaze studirati u neki drugi grad. No, studentski život nije znatno jeftiniji ni za one koji ostaju studirati blizu mjesta u kojem su odrasli, a nije moguće stalno uzimati novac od roditelja. Traženje studentskog posla ili odlazak na isti za većinu je postao dio svakodnevice, ali kako pronaći dobro radno mjesto i susretljivog, pristupačnog poslodavca?

Laura (23) zbog obaveza na fakultetu ne može raditi posao koji nema fleksibilno radno vrijeme. Njena potraga za studentskim poslom koji je fleksibilan, ima dobru satnicu i poslodavca koji je susretljiv nije laka.
 

„Već nekoliko mjeseci tražim posao i otišla sam na nekoliko razgovora, ali za sada nisam pronašla posao koji bi mi odgovarao, a na nekim razgovorima sam dobila čudnu vibru od poslodavca. Poslala sam stvarno puno molbi za posao, a na veliki dio njih nisam dobila odgovor pa je možda za dio toga zaslužan i moj životopis.“ – požalila se Laura.


Možda je do životopisa, a možda i do poslodavca. Nisu studenti jedini koji trebaju oduševiti na razgovoru za posao, druga strana mora ponuditi dobre uvjete, ne samo u pogledu visine satnice, nego i fleksibilnosti. Portal Danasradim.hr trenutno provodi kampanju Catch your career namijenjenu upravo razbijanju nevidljivog stakla između studenata i poslodavaca.


Informacije o zapošljavanju i upoznavanje poslodavaca


Cilj je kampanje potaknuti otvorenu komunikaciju između studenta i budućeg poslodavca – pružiti sve potrebne informacije u vezi zapošljavanja, razjasniti pretpostavke i očekivanja koja su nekad potpuno pogrešna te omogućiti studentima postavljanje pitanja koja ih zanimaju. 

Kampanja će svoj završetak obilježiti održavanjem događaja uživo, u utorak 10. listopada u 10 sati u prostorijama dvorane Stablo Znanja u Studentskom centru u Zagrebu. Studenti će imati priliku upoznati poslodavce iz različitih sektora na neformalnom druženju te ostaviti svoj kontakt. Također, poslodavci će sudjelovati na panelu čiji je cilj pružiti informacije studentima, od važnosti procesa selekcije do toga kako doći do dobrog posla koji će nastaviti raditi i nakon završetka studija.
 

Kako napisati dobar životopis?


Prvi i najvažniji korak u traženju studentskog posla priprema je životopisa. Postoji li neki univerzalni životopis s kojim se možete prijaviti na sve poslove koji vam se svide ili ga ipak treba malo prilagoditi ovisno o vrsti posla na koji se prijavljujete? 

Odgovore na ta, ali i druga pitanja saznat ćete na radionici CV i LinkedIn profil koji osiguravaju razgovor za posao, koju će voditi Martina Raškaj u 10:30. U šest godina aktivnosti na LinkedInu privukla je preko 450 zadovoljnih klijenata, a preko 80 posto osoba koje su slijedile njezine upute uspjele su dobili posao u manje od dva mjeseca.

Druge važne informacije čekaju vas na radionici Što je financijska pismenost i zašto je osiguranje ključan dio? koju će voditi Hrvoje Zorić i Tihana Platužić iz GRAWE osiguranja u 11 sati. 

Zatim će u 11:30 stručnjaci iz Kauflanda informirati studente o tome Što sve obuhvaćaju stručne prakse za studente u vodećem trgovačkom poduzeću na europskom tržištu maloprodajnih lanaca?. Nakon toga slijedi kratka pauza u kojoj nećete ostati gladni jer Danasradim.hr priprema slasno iznenađenje.

Nakon što ste se dobro najeli, u 12:30 slijedi panel Uhvati svoju karijeru na kojem ćete imati priliku saznati sve što vas zanima o zapošljavanju i poslodavcima. Kroz panel će vas voditi Ivan Tominac, a upoznat ćete i predstavnike nekoliko tvrtki koje nude studentske poslove.
 

Panelisti


Studenti će imati priliku upoznati Nevena Stubića, Senior Talent Acquisition Partnera, koji je došao u Coca-Cola HBCAdria nakon više od 15 godina studiranja, rada i života u Aziji.

Nešto više o svom karijernom putu ispričat će i predstavnica Kauflanda Hrvatska Dora Ivić, voditeljica službe za razvoj i školovanje. Došla je u Kaufland kao studentica 2017. godine u sektoru Ljudskih potencijala. Kao diplomirana psihologinja gradila je karijeru u Kauflandu kao Stručni suradnik za Selekciju i Employer Brandig. Njen studentski posao postao je mnogo više od toga, što samo potvrđuje koliko mogućnosti imaju studenti koji se zaposle za vrijeme studiranja.

Još jedan je panelist koji je svoju karijeru započeo u studentskim danima Ivan Bartak, stručni suradnik u Odjelu za aktuarske poslove tvrtki GRAWE. Nakon završetka studija Financijske i poslovne matematike, sa studentskog ugovora prebacio se na onaj za stalno. On je od svog poslodavca dobio podršku za daljnjim napredovanjem, a to je veliki faktor koji treba gledati kod traženja posla.

Posljednji je panelist koji će se predstaviti Hrvoje Bukovski iz Transcoma Hrvatska, Client Service Manager. Dinamična karijera donijela mu je obilje iskustva u području korisničke podrške i menadžmenta, a najviše u radu s ljudima. 

Nemojte zaboraviti ponijeti svoje životopise jer ih možete predati poslodavcima, a također se možete registrirati na portalu Danasradim.hr i pronaći svoj studentski posao. Preostaje vam samo još pratiti kampanju Catch your career, sudjelovati na edukativnim radionicama koje će vam pomoći da pronađete što boljeg poslodavca i budete spremni za tržište rada. Tko zna, možda i vi kao i dio panelista na idućem poslu zamijenite studentski ugovor onim za stalno.
FOTO: UNSPLASH, ILUSTRACIJA